Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
Žymos archyvas: sultys
Sultys: kada stiprina, kada – kenkia
Dietologė, medicinos mokslų daktarė Lilija Jasevičienė vardija gausybę sulčių gerųjų savybių, naudą širdies ir kraujagyslių, virškinimo bei kitų ligų profilaktikai. Tačiau Vilniaus universiteto Onkologijos institute konsultuojanti medikė teigia, kad, pavyzdžiui, sergant vėžiu, jų vartoti išvis … Skaityti toliau
Sultys – ne tik ištroškusiems
„Norint, kad sultys būtų naudingos, reikia mokėti jas gerti ir atsižvelgti į savo organizmo poreikius,” – sako gydytoja dietologė Teodora Kupšienė. Visų vaisių ir daržovių sultys yra naudingos, todėl rinktis reikėtų pagal skonį arba atsižvelgiant … Skaityti toliau
Serbentų derlius
Vaistingiausi yra juodieji serbentai, turi specifinį skonį ir aromatą. Raudonuosiuose daug pektino, todėl tinka drebučiams gaminti, o baltieji turi daugiau cukraus ir mažiau rūgšties. Konservuoti tinka tik visai išsirpusios uogos, o sultims – persirpusios. Kadangi … Skaityti toliau
Navaros rūsių vynas
Navaros regionas Ispanijoje turi tik 18 000 ha vynuogynų, iš juose surenkamo derliaus padaroma 55 mln. litrų vyno per metus. Rožinį keičia raudonasis Nuo seno Navaroje daromas beveik vien rožinis vynas (rosado), nes 90 proc. … Skaityti toliau
Vitamininis eliksyras stebuklingas tik keliolika minučių
(2)Šviežių sulčių vertė atvirkščiai proporcinga prabėgusiam laikui nuo jų išspaudimo Pamokyti medikų, lietuviai įniko gerti šviežiai spaustas vaisių bei daržovių sultis. Natūralių vitaminų porciją galima suvartoti ir nevargstant prie sulčiaspaudės namuose, pavyzdžiui, bevaikščiojant po didžiuosius … Skaityti toliau
Svaigintis ir gaivintis kainuos brangiau
Artimiausiu metu lietuvių kišenes tuštins ne tik padidėję mokesčiai už šilumą bei elektrą ar išlaidos pabrangusioms cigaretėms – brangiau teks mokėti ir už tokius maisto pramonės produktus, kaip kava, apelsinų sultys bei alus. Kavos ir … Skaityti toliau
Gėrimas, tiesiogiai susijęs su žmonių laime ir džiaugsmu
Gėrimų pardavimo statistika byloja, kad ir visą sausio mėnesį šampanas perkamas ne mažiau nei prieš didžiąsias metų šventes. Taigi kaip sveikinimai su Naujausiais metais, taip ir šampano taurė už sėkmę visą sausį keliama dažnai. Šampaną … Skaityti toliau
Citrinos – ir sveikatai, ir buičiai
Rūgščiosios citrinos padeda atgauti jėgas ir grąžina jaunystę. Vaisius galima ne tik valgyti, bet ir naudoti kaip vaistą ar valymo priemonę. Galbūt todėl nė viena šeimininkė neįsivaizduoja virtuvės be citrinos. Sveikatai Citrina padeda skaidyti riebalus … Skaityti toliau
Žvarbaus vėjo nubučiuota…
Mūsų oda stipriai reaguoja į įvairius oro pasikeitimus. Kasdien tenka vaikščioti iš šiltesnės patalpos į vėsesnę arba lauke „mėgautis” žvarbaus vėjo bučiniais. Temperatūrų pokyčiai bene labiausiai veikia veido odą – ji parausta, sausėja, išryškėja išsiplėtę … Skaityti toliau
Morka – karalienė su meilės paslaptimis
Jei jaučiatės šiek tiek nenormaliai, jums reikia karalienės dėmesio. Šiuo atveju – daržovių karalienės – morkos. Prieš keletą šimtmečių prašalaičiai iš tolo atpažindavo kurio nors miesto skurdo ženklą: jo prieigose nebūdavo daržų, užsėtų morkomis. Jos … Skaityti toliau