Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
Žymos archyvas: sultys
Ne tik skanu, bet ir sveika
Kiekvieną rudenį džiaugiamės gausiu vaisių bei daržovių derliumi – turbūt dar iš senovės likęs instinktas kužda, kad galėsime ramiai žiemoti ir skanauti įvairias gėrybes. Tačiau ar visi žinome, kad pačios gausiausios ir populiariausios rudens dovanos … Skaityti toliau
Imperatorius Tiberijus – burokėlių „šventasis“
Kai sakoma ar rašoma „raudonieji burokėliai”, visai nereikia sureikšminti spalvos. Šiuo atveju priminti raudonumą – tik didis komplimentas neeilinių galių daržovei. Nors faktiškai toji spalva net ne raudona, o tamsiai… Kokia? „Bordinė”? Bet tokio žodžio … Skaityti toliau
Spanguolės – stebuklinga laumių dovana
Spalis – spanguolių metas. Nežinomos uogautojos ir uogautojai atgabena jų ir mums į miestą, į turgus. Kukliai raudonuoja jos plokščiose dėžėse, nedideliuose krepšiuose laukdamos pirkėjų. Kur niekas nevaikšto Uogos įvairios: didelės, mažos, tamsiai rausvos – … Skaityti toliau
Daržovių sultys
Iš šviežių daržovių išspaustos sultys – reikalingiausių ir lengviausiai pasavinamų organizmui būtinų elementų šaltinis Daržovių sultys – tai organizmo statybininkės bei rekonstruktorės. Jose gausu visų žmogui būtinų amino rūgščių, mineralinių medžiagų, druskų, fermentų ir vitaminų, … Skaityti toliau
Jėgas sugrąžino žaliasis eliksyras
(2)„Geresnės priemonės, valančios ir stiprinančios organizmą nėra”, – giria želmenų sultis Janina Davidonienė, dar vadinama želmenų sulčių karaliene Lietuvoje. Sveikatinimąsi sultimis išpopuliarinusi chemikė apgailestauja tik dėl vieno – kad Lietuvoje neatliekami jokie šių sulčių moksliniai … Skaityti toliau
„Stebuklingosios” sultys – su apgavystės prieskoniu
Pastaruoju metu tarp uostamiesčio neįgaliųjų aktyviai platinamos keletą šimtų litų kainuojančios sultys. Jau esama ir tokių, kurie po „pasigydymo” jomis ne tik nesulaukė pagerėjimo, bet pasijuto blogiau. Nemažus pinigus uždirbantys sulčių platintojai sako, kad pablogėjimas … Skaityti toliau
Gydome gastritą
Gastritas – skrandžio gleivinės uždegimas. Priklausomai nuo trukmės, jis skirstomas į ūmų ir lėtinį. Dažniau sergama lėtiniu gastritu. Gydant šią ligą, būtina laikytis dietos ir vartoti gydytojo skirtus vaistus. Bet neretai drauge naudojami ir augalinės … Skaityti toliau
Sveikiausia gerti natūralias sultis
Karštą vasaros dieną puolame gaivintis vaisvandeniais ar kitokiais gėrimais su konservantais ir dažikliais. Tačiau sveikiau prarastą skysčių kiekį papildyti natūraliu gėrimu iš šviežių vaisių, uogų ar daržovių. Sultys pasisavinamos greitai Organizmas natūralias sultis pasisavina labai … Skaityti toliau
Daržovių sultys
Daržovių sultyse gausu visų žmogui būtinų amino rūgščių, mineralinių medžiagų, druskų, fermentų ir vitaminų, tik gerti jas reikia šviežias, natūralias, be konservantų ir laikytis jų spaudimo technologijos. Morkų sultys Tai turtingiausias vitamino A šaltinis, kurį … Skaityti toliau
Ką sveikiau gerti karštą dieną? Kas geriau malšina troškulį?
Pirmasis troškulio jausmas rodo, kad organizmas lengvai dehidruotas – jam trūksta vandens. Todėl gerti reikėtų reiktų kuo dažniau ir gurkšnoti po truputį visą dieną. Troškulį geriausiai malšina natūralus mineralinis, paprastas geriamasis vanduo, natūrali gira, sultys … Skaityti toliau