Citrinos – ir sveikatai, ir buičiai

Rūgščiosios citrinos padeda atgauti jėgas ir grąžina jaunystę.

Vaisius galima ne tik valgyti, bet ir naudoti kaip vaistą ar valymo priemonę. Galbūt todėl nė viena šeimininkė neįsivaizduoja virtuvės be citrinos.

Sveikatai

Citrina padeda skaidyti riebalus organizme, todėl besiliekninančioms moterims rekomenduojama kasdien išgerti po valgomąjį šaukštą citrinos sulčių.

Imunitetui stiprinti žmonės valgo trintas citrinas su cukrumi. Be abejo, tai yra naudinga, tačiau šie vaisiai neturi antibiotikams būdingų savybių, todėl susirgus nereikėtų pasikliauti vien jų poveikiu.

Yra nustatyta, kad citrinos sultys padeda balinti dantis. Pavilgius šepetėlį, porą kartų per savaitę galima nušveisti dantis. Dažnai šio metodo taikyti nepatartina, nes dantys gali tapti jautrūs.

Citrinų sriuba

Graikai moterims, norinčioms išsaugoti jaunatviškumą, žavesį ir skaisčią odą, siūlo valgyti citrinų sriubą.

Patiekalui reikės: 2 puodelių pieno, 2 šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės, 1 viščiuko ketvirčio, 0,5 stiklinės ilgagrūdžių ryžių, 2 šaukštų margarino, žiupsnelio smulkintų petražolių, 0,5 stiklinės šviežių citrinos sulčių, 1 nuluptos ir supjaustytos citrinos, 6 kiaušinio trynių, pipirų, druskos.

Gaminimas. Į pieną reikia suberti tarkuotas žieveles ir sumaišyti su kiaušinio tryniais. Mišinį palikti keletą minučių pastovėti, o paskui virinti ant silpnos ugnies kartu su ryžiais. Virti reikia apie 25 minutes. Pavirusią sriubą palikti sutirštėti. Tada mišinys vėl virinamas, įdėjus sviestą, petražoles, kitus prieskonius, sultis, vištieną ir pjaustytą citriną. Skanaus!

Virtuvėje

Kepant žuvį, citrina neutralizuoja dumblo kvapą. Nuluptas obuolys ar morkos greitai paruduoja ir patiekalas atrodo neestetiškai. Todėl, prieš darant mišrainę, šiuos produktus verta pamirkyti citrinos sultyse ar citrinos rūgšties tirpale.

Tiek žuvis, tiek mėsa ar net grybai, marinuoti citrinos tirpale, ilgiau išlieka švieži.

Buityje

Po nešvarių darbų citrinos sultys padeda nuvalyti rankas ir nagus.

Susitepus aliejiniais dažais, neverta griebtis acetono. Odą lengvai nuplauna citrinos ir paprasto augalinio aliejaus mišinys.

Iš citrinos išsispaus daugiau sulčių, jeigu jas pamirkysime sūriame vandenyje. Degančios žvakės dažnai nuvarva. Kad taip neatsitiktų, jas reikia pamirkyti citrinos rūgšties ir druskos tirpale, o po to išdžiovinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.