Serbentų derlius

Vaistingiausi yra juodieji serbentai, turi specifinį skonį ir aromatą. Raudonuosiuose daug pektino, todėl tinka drebučiams gaminti, o baltieji turi daugiau cukraus ir mažiau rūgšties. Konservuoti tinka tik visai išsirpusios uogos, o sultims – persirpusios.

Kadangi serbentuose yra daug rūgšties, jiems reikia daugiau cukraus nei kitoms uogoms.

Nesaldi serbentų uogienė

1 kg uogų reikės 250 g cukraus.

Uogos užpilamos cukrumi ir laikomos, kol atsiranda sulčių. Kitą dieną verdamos 5-10 min., nugriebiant putas.

Karšta uogienė supilstoma į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

Serbentų tyrė

1 kg uogų reikės 500 g cukraus (cukraus galima imti pagal skonį ir serbentų rūšį).

Prinokusios uogos pertrinamos per sietą, pridedama cukraus ir pavirinama, kol sutirštės. Supilama į stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

Kaitintų serbentų drebučiai iš sulčių

1 stiklinė sulčių, 2 stiklinės cukraus.

Sultys supilamos į puodą, suberiamas cukrus ir verdama nugraibstant putas, kol sumažės tūris ir sultys pradės tirštėti. Karšti drebučiai išpilstomi į stiklainius ir hermetiškai uždaromi.

Juodųjų ir raudonųjų serbentų drebučiai

Nekaitintiems (nevirtiems) drebučiams uogos turi būti geros. 1 kg uogų reikės 1,5 kg cukraus.

Šviežios uogos sugrūdamos mediniu šaukštu, suberiamas cukrus ir maišoma, kol cukrus visiškai ištirpsta ir drebučiai pradeda tirštėti. Paruošti drebučiai supilami į šaltus išdezinfekuotus stiklainius, paliekant 5 cm iki viršaus. Uždaromi dangteliais.

Taip paruoštų uogų skonis, vitaminai ir kvapas išlieka kaip ir šviežiuose. Geriausiai išsilaiko šaldytuve ar šaltoje patalpoje.

Juodųjų serbentų kompotas be cukraus

1 kg uogų reikės 1-1,5 stiklinės vandens.

Uogos užpilamos vandeniu ir uždengus puodą dangčiu pavirinamos 3-5 min. Išpilstomos į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma metaliniais dangteliais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , . Įrašykite į adresyną nuolatinę nuorodą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.