Žymos archyvas: stiklainius

Burokėliai – skanu ir sveika

(1)

Burokėliuose yra beveik visų žmogaus organizmui reikalingų medžiagų: fosforo, kalio, kalcio, magnio, geležies, gausu mikroelementų ir vitaminų. Burokėliuose yra biologiškai aktyvių organinių medžiagų betanino ir betaino, todėl jie vartojami kaip vaistas ir dietinis maisto produktas … Skaityti toliau

Serbentų derlius

Vaistingiausi yra juodieji serbentai, turi specifinį skonį ir aromatą. Raudonuosiuose daug pektino, todėl tinka drebučiams gaminti, o baltieji turi daugiau cukraus ir mažiau rūgšties. Konservuoti tinka tik visai išsirpusios uogos, o sultims – persirpusios. Kadangi … Skaityti toliau

Braškių konservavimas

Konservuoti tinka ne visų rūšių braškės. Vienos kaitinant greitai suyra, kitos praranda spalvą. Konservuoti tinkamiausios standžios, tamsiai raudonos uogos. Uogienei skirtos uogos turi būti sausos (po lietaus rinktos ar bent vieną parą palaikytos verdant ištyžta, … Skaityti toliau

Rudens ir žiemos stalui

Cukinijų „laiveliai” Nulupti ir perpjauti cukiniją išilgai, išskobti sėklas. Išskobtą vietą pabarstyti „Vegeta”. Pasiruošti skystesnio faršo ir sudėti į cukinijos puseles. Įpilti į skardelę vandens ir kepti cukinijas orkaitėje iki suminkštės. Baigiant kepti, užpilti pomidorų … Skaityti toliau

Raudonieji serbentai grįžta

Šios uogos – natūralus vertingas produktas. Raudonuosiuose serbentuose yra nemaža vitamino C, kalio, fosforo, o karotino daugiau nei juoduosiuose serbentuose. Šie serbentai gerina žarnyno veiklą, žadina apetitą, vartojami nuo ilgalaikio vidurių užkietėjimo, o uogų sultys … Skaityti toliau