Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
Žymos archyvas: stiklainius
Burokėliai – skanu ir sveika
(1)Burokėliuose yra beveik visų žmogaus organizmui reikalingų medžiagų: fosforo, kalio, kalcio, magnio, geležies, gausu mikroelementų ir vitaminų. Burokėliuose yra biologiškai aktyvių organinių medžiagų betanino ir betaino, todėl jie vartojami kaip vaistas ir dietinis maisto produktas … Skaityti toliau
Serbentų derlius
Vaistingiausi yra juodieji serbentai, turi specifinį skonį ir aromatą. Raudonuosiuose daug pektino, todėl tinka drebučiams gaminti, o baltieji turi daugiau cukraus ir mažiau rūgšties. Konservuoti tinka tik visai išsirpusios uogos, o sultims – persirpusios. Kadangi … Skaityti toliau
Braškių konservavimas
Konservuoti tinka ne visų rūšių braškės. Vienos kaitinant greitai suyra, kitos praranda spalvą. Konservuoti tinkamiausios standžios, tamsiai raudonos uogos. Uogienei skirtos uogos turi būti sausos (po lietaus rinktos ar bent vieną parą palaikytos verdant ištyžta, … Skaityti toliau
Rudens ir žiemos stalui
Cukinijų „laiveliai” Nulupti ir perpjauti cukiniją išilgai, išskobti sėklas. Išskobtą vietą pabarstyti „Vegeta”. Pasiruošti skystesnio faršo ir sudėti į cukinijos puseles. Įpilti į skardelę vandens ir kepti cukinijas orkaitėje iki suminkštės. Baigiant kepti, užpilti pomidorų … Skaityti toliau
Raudonieji serbentai grįžta
Šios uogos – natūralus vertingas produktas. Raudonuosiuose serbentuose yra nemaža vitamino C, kalio, fosforo, o karotino daugiau nei juoduosiuose serbentuose. Šie serbentai gerina žarnyno veiklą, žadina apetitą, vartojami nuo ilgalaikio vidurių užkietėjimo, o uogų sultys … Skaityti toliau