Žymos archyvas: stiklainius

Burokėliai – skanu ir sveika

Burokėliuose yra beveik visų žmogaus organizmui reikalingų medžiagų: fosforo, kalio, kalcio, magnio, geležies, gausu mikroelementų ir vitaminų. Burokėliuose yra biologiškai aktyvių organinių medžiagų betanino ir betaino, todėl jie vartojami kaip vaistas ir dietinis maisto produktas sergant kepenų ligomis. Virti burokėliai … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Medicina | Žymos: , , , , | 1 komentaras

Serbentų derlius

Vaistingiausi yra juodieji serbentai, turi specifinį skonį ir aromatą. Raudonuosiuose daug pektino, todėl tinka drebučiams gaminti, o baltieji turi daugiau cukraus ir mažiau rūgšties. Konservuoti tinka tik visai išsirpusios uogos, o sultims – persirpusios. Kadangi serbentuose yra daug rūgšties, jiems … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , , , , , | Komentuoti

Braškių konservavimas

Konservuoti tinka ne visų rūšių braškės. Vienos kaitinant greitai suyra, kitos praranda spalvą. Konservuoti tinkamiausios standžios, tamsiai raudonos uogos. Uogienei skirtos uogos turi būti sausos (po lietaus rinktos ar bent vieną parą palaikytos verdant ištyžta, praranda aromatą). Dėl šios priežasties … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , , , , , , | Komentuoti

Rudens ir žiemos stalui

Cukinijų „laiveliai“ Nulupti ir perpjauti cukiniją išilgai, išskobti sėklas. Išskobtą vietą pabarstyti „Vegeta“. Pasiruošti skystesnio faršo ir sudėti į cukinijos puseles. Įpilti į skardelę vandens ir kepti cukinijas orkaitėje iki suminkštės. Baigiant kepti, užpilti pomidorų padažo, užbarstyti tarkuoto fermentinio sūrio. … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , | Komentuoti

Raudonieji serbentai grįžta

Šios uogos – natūralus vertingas produktas. Raudonuosiuose serbentuose yra nemaža vitamino C, kalio, fosforo, o karotino daugiau nei juoduosiuose serbentuose. Šie serbentai gerina žarnyno veiklą, žadina apetitą, vartojami nuo ilgalaikio vidurių užkietėjimo, o uogų sultys skatina šlapimo rūgšties druskų pasišalinimą … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , | Komentuoti