Rudens ir žiemos stalui

Cukinijų „laiveliai”

Nulupti ir perpjauti cukiniją išilgai, išskobti sėklas. Išskobtą vietą pabarstyti „Vegeta”. Pasiruošti skystesnio faršo ir sudėti į cukinijos puseles. Įpilti į skardelę vandens ir kepti cukinijas orkaitėje iki suminkštės. Baigiant kepti, užpilti pomidorų padažo, užbarstyti tarkuoto fermentinio sūrio.

Cukinijų „šuliniai”

Nulupti ir supjaustyti 5-6 cm storio griežinėliais cukiniją. Išskobti sėklas. Dėti į skardą. Griežinėlių vidurį užpildyti neskystu faršu. Įpilti į skardą vandens ir kepti, kol cukinija suminkštės. Tuomet užpilti pomidorų padažo ir užbarstyti lydytu sūriu. Apibarstyti smulkintomis petražolėmis.

Burokėliai, marinuoti obuolių sultyse

Išvirti burokėlius. Atvėsinti šaltame vandenyje, nulupti, sutarkuoti, sudėti į puodą, užpilti obuolių sultimis. Padruskinti, įdėti kelis lauro lapelius ir juoduosius pipirus. Užvirti. Sukrėsti į stiklainius. Suspausti, kad neliktų oro tarpų. Užsukti.

Agurkai su garstyčiomis

Litras šalto vandens, stiklinė acto, stiklinė cukraus, 3 nubraukti šaukštai druskos, 6 kupini šaukštai garstyčių.

Agurkus nuplauti, supjaustyti storesniais griežinėliais, sudėti į stiklainius. Užvirti marinatą, atvėsinti, užpilti ant agurkų. Pridengti 0,7 l talpos stiklainius dangteliais ir dėti į puodą su vandeniu. Kaitinti 10-15 minučių (didesnius stiklainius kaitinti ilgiau). Užsukti.

Pjaustyti agurkai su svogūnais

Marinatas – 3 l vandens, 0,5 l acto (galima ir mažiau), 5 šaukštai druskos, stiklinė cukraus. Prieskoniai – česnako skiltelių, pipirų, krapų, svogūnų ropelių griežinėlių. Pasiruoškime į keturias dalis išilgai supjaustytų agurkų.

Krapus, svogūnų griežinėlius, česnakų skilteles, pipirus, agurkus sudėkime į stiklainius. Užpilkime atvėsintu marinatu. Statykime į puodą stiklainius ir kaitinkime, kol agurkai pagels (maždaug 15-25 min.).

Marinuotos šparaginės pupelės

Marinatas – 3 l vandens, 3 šaukštai druskos, 10 šaukštų cukraus, 250 g acto (9 proc.).

Į verdantį vandenį sudėti pupeles. Ant viršaus pridėti krapų stiebų ir pavirti 10 minučių. Krapų stiebus išmesti, vandenį nupilti. Kai šiek tiek pravės, pupeles sudėti į stiklainius ir užpilti užvirintu marinatu. Užsukti ir apkloti šiltai. Laikyti kol atvės.

Jei norime pupeles kaitinti, apvirti nereikia. Žalias pupeles sudėti į stiklainius, užpilti atvėsintu marinatu ir kaitinti 40-60 min. (trukmė priklauso nuo stiklainio dydžio).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.