Braškių konservavimas

Konservuoti tinka ne visų rūšių braškės. Vienos kaitinant greitai suyra, kitos praranda spalvą. Konservuoti tinkamiausios standžios, tamsiai raudonos uogos.

Uogienei skirtos uogos turi būti sausos (po lietaus rinktos ar bent vieną parą palaikytos verdant ištyžta, praranda aromatą). Dėl šios priežasties uogų geriau neplauti, bet jeigu nešvarios, nuplaukite per sietą pilant šaltą vandenį, po to apdžiovinkite.

Uogienę virkite ant silpnos ugnies (nenaudokite aliuminių indų). Cukraus reikia tiek, kiek sveria uogos, nepadauginkite – uogienė susicukruos. Ant silpnos ugnies maišant tirpinkite cukrų, nugriebkite putas. Kai sirupas truputį sutirštėja, reikia iš karto dėti visas uogas ir kuo dažniau nugriebti putas.

Išvirusios uogos turi blizgėti ir atrodyti lyg permatomos, paviršius susiraukšlėjęs. Į stiklainius uogienę pilkite atvėsusią. Jei supilsite karštą – uogos išplauks į paviršių. Uždarykite dangteliais ir laikykite vėsioje, sausoje patalpoje.

Braškių uogienė

1 kg braškių, 1 kg cukraus.

Cukrų užpilkite ant braškių ir palikite per naktį šaltoje vietoje. Atsiradusią sunką nupilkite, užvirkite, nugriebkite putas. Sudėkite uogas ir virkite ant silpnos ugnies, kol uogos pasidarys permatomos.

Nevirta braškių ar žemuogių uogienė

1 kg braškių ar žemuogių (galima maišyti), pusantro kg cukraus.

Uogas sutraiškykite mediniu šaukštu ir užberkite cukrumi. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Supilkite į stiklainius, palikdami 5 cm iki viršaus), uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.

Braškių sultys

Prastesnes braškes nuplaukite ir sudėtas į puodą pakaitinkite, kol atsiras sulčių. Nusunkus kiekvienai sulčių stiklinei pridedama po 1 stiklinę cukraus ir verdama 10-15 min. nuolat nugraibant putas. Karštas sultis supilkite į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždarykite.

Braškių kompotas

1 kg braškių, 500 g cukraus, 1 l vandens.

Užvirkite vandenį su cukrumi, suberkite uogas ir pakaitinkite, iki kol užvirs. Karštas uogas išgraibykite (kad išliktų kietesnės), o atvėsusias užpilkite šaltu sirupu ir palaikykite per naktį. Kitą dieną uogas sirupe pakaitinkite, bet neužvirkite, ir supilstykite į stiklainius, užsukite dangteliais. Galima sultis su uogomis į stiklainius supilstyti ir šaltas, bet tada reikia pakaitinti 75 laipsn. C temperatūroje 10-15 min., sandariai uždaryti dangteliais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.