Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
Žymos archyvas: sultis
Sultys: kada stiprina, kada – kenkia
Dietologė, medicinos mokslų daktarė Lilija Jasevičienė vardija gausybę sulčių gerųjų savybių, naudą širdies ir kraujagyslių, virškinimo bei kitų ligų profilaktikai. Tačiau Vilniaus universiteto Onkologijos institute konsultuojanti medikė teigia, kad, pavyzdžiui, sergant vėžiu, jų vartoti išvis … Skaityti toliau
Pavojus maiste ir gėrimuose
Konservantai ir dirbtiniai dažikliai vaikų pamėgtuose skanumynuose – ryškiaspalviuose gėrimuose ir saldainiuose – gali skatinti vaikų hiperaktyvumą. Tokią išvadą padarė britų mokslininkai, į kurių tyrimų rezultatus atsižvelgė net šalies Maisto produktų standartų agentūra. Jau anksčiau … Skaityti toliau
Sultys – ne tik ištroškusiems
„Norint, kad sultys būtų naudingos, reikia mokėti jas gerti ir atsižvelgti į savo organizmo poreikius,” – sako gydytoja dietologė Teodora Kupšienė. Visų vaisių ir daržovių sultys yra naudingos, todėl rinktis reikėtų pagal skonį arba atsižvelgiant … Skaityti toliau
Vasaros gėrybės – geri sargai nuo vėžio
(1)Žolelėmis kvepiančiame kabinete pacientus pasitinkantis Vilniaus universiteto Onkologijos instituto fitoterapeutas Juozas Ruolia ragina patiems susikurti sąlygas, nepalankias rastis vėžiui. „Žmonės manęs dažnai prašo, kad duočiau žolių, pakeičiančių chirurginį gydymą. Atsakau, jog nei Rytų, nei Vakarų … Skaityti toliau
Braškių konservavimas
Konservuoti tinka ne visų rūšių braškės. Vienos kaitinant greitai suyra, kitos praranda spalvą. Konservuoti tinkamiausios standžios, tamsiai raudonos uogos. Uogienei skirtos uogos turi būti sausos (po lietaus rinktos ar bent vieną parą palaikytos verdant ištyžta, … Skaityti toliau
Natūralios sultys gali pakenkti
(5)Kiekvienas Jungtinių Arabų Emyratų gyventojas per metus vidutiniškai išgeria 64 litrus saldžių gaiviųjų gazuotų gėrimų, 50 litrų sulčių ir 27 litrus pieno. Šis kiekis skysčių gana didelis, tačiau įvertinus tai, kad čia beveik pusę metų … Skaityti toliau
Morka – karalienė su meilės paslaptimis
Jei jaučiatės šiek tiek nenormaliai, jums reikia karalienės dėmesio. Šiuo atveju – daržovių karalienės – morkos. Prieš keletą šimtmečių prašalaičiai iš tolo atpažindavo kurio nors miesto skurdo ženklą: jo prieigose nebūdavo daržų, užsėtų morkomis. Jos … Skaityti toliau
Peršalusiojo valgiaraštis
Nedidelė temperatūra, ašarojimas, sloga, kosulys. Žinoma, tai peršalimas, moksliškai – ŪVRI, ūmi virusinė respiratorinė infekcija. Gydytojas jums nustatė tokią diagnozę? Tada, be skirtų tablečių ir mikstūrų, pasinaudokite dar viena gydomąja priemone – specialia dieta. Ji … Skaityti toliau
Imperatorius Tiberijus – burokėlių „šventasis“
Kai sakoma ar rašoma „raudonieji burokėliai”, visai nereikia sureikšminti spalvos. Šiuo atveju priminti raudonumą – tik didis komplimentas neeilinių galių daržovei. Nors faktiškai toji spalva net ne raudona, o tamsiai… Kokia? „Bordinė”? Bet tokio žodžio … Skaityti toliau