Žymos archyvas: uogas

Sužalotas gamtosaugininkas, bandęs Čepkelių raiste sutramdyti nelegalius uogautojus

Per bandymą sutramdyti įžūlius uogautojus Čepkelių raiste sužalotas gamtosaugininkas. Kaip pranešė Aplinkos ministerija, praėjusį šeštadienį Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) darbuotojai tikrino, kaip laikomasi aplinkosaugos reikalavimų Čepkelių rezervate, kur dėl unikalios gamtos spanguoliauti galima … Skaityti toliau

Braškių konservavimas

Konservuoti tinka ne visų rūšių braškės. Vienos kaitinant greitai suyra, kitos praranda spalvą. Konservuoti tinkamiausios standžios, tamsiai raudonos uogos. Uogienei skirtos uogos turi būti sausos (po lietaus rinktos ar bent vieną parą palaikytos verdant ištyžta, … Skaityti toliau

Kavos istorija – ganykloje

Kavos atsiradimas apraizgytas legendomis. Apie populiarųjį gėrimą, su kuriuo prasideda daugelio žmonių rytas, pasakojama daug istorijų. Vienos iš jų tikros, kitos – tiesiog nepatikrintos. Atrado ganydami Viena iš legendų pasakoja, kad kavą atrado Etiopijos vienuoliai … Skaityti toliau

Laukiniai vaisiai ir uogos

Rudenį akį traukia rubinais tviskantys šermukšniai, raudoni gudobelių obuoliukai, raugerškių saldainėliai… laukiniuose vaisiuose ir uogose yra daug veikliųjų medžiagų, kurios teigiamai veikia organizmą, gydo. Be to, jie mažai kaloringi, labai vitaminingi. Tai dietinis maistas ir … Skaityti toliau

Grybauti – laisvai

(1)

Atėjus grybų ir uogų rinkimo laikui, uostamiesčio gyventojams neaišku, kokiose teritorijose jie gali tai daryti nebaudžiami. Miškuose žmonės suabejoja, ar neįžengė į privačią valdą ir nesulauks kokių nors bausmių. Taip pat daug kam kyla klausimas, … Skaityti toliau

Kaip užšaldyti uogas

Geriausias būdas apsaugoti uogas nuo gedimo yra šaldymas, nes nepakinta uogų maistinė vertė ir kokybė. Tačiau šis procesas turi būti greitas (pageidautina per pusę valandos). Namuose uogas turėtume užšaldyti šaldikliuose, kuriuose temperatūra ne aukštesnė nei … Skaityti toliau

Gamtos dovanos

Prie šviežių vaisių, daržovių ir uogų kūdikį reikia pratinti pamažu, pradedant nuo tų, kuriuose yra mažiau rupios ląstelienos: nedidelių šviežių agurkėlių, braškių, aviečių Uogos ir vaisiai Jeigu vaiko organizmas gerai toleruoja braškes, tegu privalgo iki … Skaityti toliau

Raudonskruostės sezono karalienės

Birželio 6 dieną Nemi miestelyje, esančiame 30 km už Romos, vyko kasmetinė braškių šventė. Kaip visada, į didelę stiklinę vazą buvo suberta tūkstantis ir viena braškė, ant jų išpilta dešimt dėžių šampano ir tas gardumynas … Skaityti toliau

Kavamedis – ant stalo, citrininis agurkas – darže

(1)

Sproginėjantys ar geltoni apvalūs agurkai, raudonais vaisiais stulbinantis kavamedis, 2 m aukščio krapas, geltoni arbūzai, daugiamečiai pomidorai ir daugybė kitų retų daržovių galima patiems užsiauginti daržuose, polietileno šiltnamiuose ar namuose. Galbūt po kelerių metų šios … Skaityti toliau

Lietuviški obuoliai keliauja į užsienį

Šiemet sodininkai nesiskundžia obuolių derliumi. Bet norint juos parduoti, kyla nemažai keblumų. Pajūrio regione apskritai nėra supirktuvių. Didžioji derliaus dalis perdirbama į sultis, tyreles. Nors parduotuvių lentynose dažniau galima rasti lietuviškų desertinių obuolių, tačiau jų … Skaityti toliau