Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
Žymos archyvas: uogas
Sužalotas gamtosaugininkas, bandęs Čepkelių raiste sutramdyti nelegalius uogautojus
Per bandymą sutramdyti įžūlius uogautojus Čepkelių raiste sužalotas gamtosaugininkas. Kaip pranešė Aplinkos ministerija, praėjusį šeštadienį Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) darbuotojai tikrino, kaip laikomasi aplinkosaugos reikalavimų Čepkelių rezervate, kur dėl unikalios gamtos spanguoliauti galima … Skaityti toliau
Braškių konservavimas
Konservuoti tinka ne visų rūšių braškės. Vienos kaitinant greitai suyra, kitos praranda spalvą. Konservuoti tinkamiausios standžios, tamsiai raudonos uogos. Uogienei skirtos uogos turi būti sausos (po lietaus rinktos ar bent vieną parą palaikytos verdant ištyžta, … Skaityti toliau
Kavos istorija – ganykloje
Kavos atsiradimas apraizgytas legendomis. Apie populiarųjį gėrimą, su kuriuo prasideda daugelio žmonių rytas, pasakojama daug istorijų. Vienos iš jų tikros, kitos – tiesiog nepatikrintos. Atrado ganydami Viena iš legendų pasakoja, kad kavą atrado Etiopijos vienuoliai … Skaityti toliau
Laukiniai vaisiai ir uogos
Rudenį akį traukia rubinais tviskantys šermukšniai, raudoni gudobelių obuoliukai, raugerškių saldainėliai… laukiniuose vaisiuose ir uogose yra daug veikliųjų medžiagų, kurios teigiamai veikia organizmą, gydo. Be to, jie mažai kaloringi, labai vitaminingi. Tai dietinis maistas ir … Skaityti toliau
Grybauti – laisvai
(1)Atėjus grybų ir uogų rinkimo laikui, uostamiesčio gyventojams neaišku, kokiose teritorijose jie gali tai daryti nebaudžiami. Miškuose žmonės suabejoja, ar neįžengė į privačią valdą ir nesulauks kokių nors bausmių. Taip pat daug kam kyla klausimas, … Skaityti toliau
Kaip užšaldyti uogas
Geriausias būdas apsaugoti uogas nuo gedimo yra šaldymas, nes nepakinta uogų maistinė vertė ir kokybė. Tačiau šis procesas turi būti greitas (pageidautina per pusę valandos). Namuose uogas turėtume užšaldyti šaldikliuose, kuriuose temperatūra ne aukštesnė nei … Skaityti toliau
Gamtos dovanos
Prie šviežių vaisių, daržovių ir uogų kūdikį reikia pratinti pamažu, pradedant nuo tų, kuriuose yra mažiau rupios ląstelienos: nedidelių šviežių agurkėlių, braškių, aviečių Uogos ir vaisiai Jeigu vaiko organizmas gerai toleruoja braškes, tegu privalgo iki … Skaityti toliau
Raudonskruostės sezono karalienės
Birželio 6 dieną Nemi miestelyje, esančiame 30 km už Romos, vyko kasmetinė braškių šventė. Kaip visada, į didelę stiklinę vazą buvo suberta tūkstantis ir viena braškė, ant jų išpilta dešimt dėžių šampano ir tas gardumynas … Skaityti toliau
Lietuviški obuoliai keliauja į užsienį
Šiemet sodininkai nesiskundžia obuolių derliumi. Bet norint juos parduoti, kyla nemažai keblumų. Pajūrio regione apskritai nėra supirktuvių. Didžioji derliaus dalis perdirbama į sultis, tyreles. Nors parduotuvių lentynose dažniau galima rasti lietuviškų desertinių obuolių, tačiau jų … Skaityti toliau