Žymos archyvas: cukrus

Brangstantis cukrus nesaldėja

Nors cukraus gamintojai sako pagaminantys daugiau cukraus, o žemdirbiai džiaugiasi gausėjančiu cukrinių runkelių derliumi, šiemet parduotuvėse cukrus pabrango. Dar pernai gruodį šalies parduotuvėse baltojo smulkaus cukraus kilogramas plastikiniame maišelyje kainavo 3,19 lito, tačiau nuo šių metų pradžios cukraus kaina šalyje … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Ekonomika | Žymos: , , , , , , , , , , , , , | 1 komentaras

Serbentų derlius

Vaistingiausi yra juodieji serbentai, turi specifinį skonį ir aromatą. Raudonuosiuose daug pektino, todėl tinka drebučiams gaminti, o baltieji turi daugiau cukraus ir mažiau rūgšties. Konservuoti tinka tik visai išsirpusios uogos, o sultims – persirpusios. Kadangi serbentuose yra daug rūgšties, jiems … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , , , , , | Komentuoti

Vaisiai gali tapti galingu kuru

Tokiuose vaisiuose kaip obuoliai ir apelsinai randamas cukrus gali būti paverstas naujo tipo mažų anglies dvideginio emisijų kuru automobiliams, sako JAV mokslininkai, praneša BBC. Iš fruktozės pagamintas kuras turi daug daugiau energijos nei etanolis, rašo mokslininkai žurnale „Nature“. Tuo tarpu … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Mokslas | Žymos: , , , , | Komentuoti

Gardžiausioms vasaros uogienėms ir džemams – uogienių cukrus

Įsibėgėjus vasarai, kuomet soduose, daržuose ir miškuose ima sirpti uogos ir vaisiai, ketinančius konservuoti ir kaupti gardžias atsargas žiemai pasieks naujas produktas – uogienių cukrus. Tai specialus produktas, skirtas uogienėms ir džemams. Didžiąją šio cukraus dalį sudaro smulkus baltasis cukrus, … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Ekonomika | Žymos: , | Komentuoti

Pasakyk, ką valgai

Dar visai neseniai nė nežinojome, kas yra jogurtas, dribsniai, javainiai… Naudingais laikyti visai kiti produktai. Dietologai mano, kad laikantis 20 metų senumo mitybos rekomendacijų visiškai realu išlaikyti gerą sveikatą ir figūrą. Tačiau mokslas nestovi vietoje ir mokslininkai atskleidžia vis naujų … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Medicina | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Cukraus fabrikas Marijampolėje išliks

Suvalkijos cukrinių runkelių augintojai bei Marijampolės cukraus fabriko savininkai sutarė, kad fabrikas mieste veiks dar bent septynerius metus, o verslo riziką abi šalys dalysis kartu Dar visai neseniai Marijampolės cukraus fabriką valdančios bendrovės „Arvi“ vadovai tvirtino, kad šis ruduo bus … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Ekonomika | Žymos: , , , , , , | Komentuoti

Dujos sausio mėn. pabrango 35,8 procento

Statistikos departamentas praneša, kad visos parduotos pramonės produkcijos kainos 2006 m. sausio mėn., palyginti su 2005 m. gruodžio mėn., padidėjo 2,5 procento, iš jos kasybos ir karjerų eksploatavimo produkcijos – 6,6, apdirbamosios gamybos produkcijos – 1,8 procento. Elektros, dujų ir … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Ekonomika | Žymos: , , , , , , , , , | Komentuoti

Cukrus mažina skausmą

Cukrus turi nuskausminamąjį poveikį mėgstantiems saldumynus vaikams. Toks pat efektas nustatytas ir turintiems antsvorį mažyliams. Tai nustatė Monelio cheminių tyrimų centro mokslininkai. Jų tyrimą aprašiusiame žurnale „Pain“ primenama, jog niekam ne naujiena, kad dauguma vaikų yra pakvaišę dėl saldumynų. Būtent … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Medicina | Žymos: , , , , | Komentuoti