Gardžiausioms vasaros uogienėms ir džemams – uogienių cukrus

Įsibėgėjus vasarai, kuomet soduose, daržuose ir miškuose ima sirpti uogos ir vaisiai, ketinančius konservuoti ir kaupti gardžias atsargas žiemai pasieks naujas produktas – uogienių cukrus.

Tai specialus produktas, skirtas uogienėms ir džemams. Didžiąją šio cukraus dalį sudaro smulkus baltasis cukrus, tačiau jis papildytas natūraliu pektinu, suteikiančiu uogienių cukrui unikalių ir konservavimo procese labai svarbių savybių.

Remiantis tyrimais, uogienėms virti Lietuvoje naudojami tradiciniai šeimos receptai. Mėgiamos uogienės dažniausiai verdamos iš mūsų šalyje užaugintų vaisių bei uogų: braškių, žemuogių, mėlynių, aviečių, bruknių, spanguolių, slyvų, vyšnių, obuolių. Norint išvirti tirštesnę uogienę – naudojamas didesnis cukraus kiekis ir ilgiau verdama, o skystesnei uogienei išvirti – mažiau cukraus.

Naudojant uogienių cukrų – ženkliai sutrumpėja uogų ar vaisių koncervavimo procesas: lietuvių mėgiamoms braškių, aviečių ar bruknių uogienėms pagaminti užtenka vos 2-6 min. Net ir taip trumpai verdant ar naudojant perpus mažiau cukraus nei įprasta, dėl uogienių cukruje esančio pektino, išvirta vaisių ar uogų masė gaunama pakankamai tiršta, puikiai stingsta, nerūgsta ir nepelyja.

Naująjį cukrų išbandžiusių šeimininkių teigimu, patrauklu, kad verdant uogienę nebereikės uogų užpilti iš vakaro, laukiant išsiskiriančių sulčių. Taip pat svarbu, kad labai greitai ištirpsta cukrus – beveik nereikia maišyti, o dėl sutrumpėjusio virimo laiko vaisiai ir uogos geriau išsaugo vitaminus, išlaiko nepakitusį skonį, natūralią spalvą.

Šis cukrus nepakeičiamas verdant braškių, aviečių, gervuogių, vyšnių, kriaušių, rabarbarų ar slyvų uogienes. Uogienių cukrų taip pat galima naudoti verdant vaisių sriubas ar kompotus.

Net ir labai mažai laiko skiriantiems gaminimui, su uogienių cukrumi prireiks vos kelių minučių, šviežių ar šaldytų uogų, kad galėtų gardžiuotis pačių išsivirtomis mėgstamiausiomis uogienėmis ir džemais. Gaminti patogiau, o mėgstamiausia uogienė – visada pavyks!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.