Žymos archyvas: skonis

Kavamedis – ant stalo, citrininis agurkas – darže

(1)

Sproginėjantys ar geltoni apvalūs agurkai, raudonais vaisiais stulbinantis kavamedis, 2 m aukščio krapas, geltoni arbūzai, daugiamečiai pomidorai ir daugybė kitų retų daržovių galima patiems užsiauginti daržuose, polietileno šiltnamiuose ar namuose. Galbūt po kelerių metų šios … Skaityti toliau

Šparagai: delikatesai iš gėlių darželio

Jie auga mūsų gėlynuose ir nuo seno vadinami smidrais. Bet ar daugelis žinome, kad jie yra ne tik valgomi, bet ir laikomi delikatesu. Vakarų Europoje šparagai yra viena brangiausių ir dėl įmantraus skonio labiausiai vertinamų … Skaityti toliau

Marokietiškos bulvės lietuvius išgąsdino

(2)

Daržovių ir vaisių kokybę kontroliuojantys specialistai teigia, kad į parduotuves patenka tik saugūs produktai Prekybos centruose parduodamos importuotos šviežios bulvės kai kuriems pirkėjams pasirodė įtartinos dėl savo išvaizdos ir neįprasto skonio. Tiek prekybininkai, tiek Valstybinės … Skaityti toliau

Nei arbūzai, nei citrinos

(1)

Pietų Afrikos ar Honkongo agurkai puikiai dera ir Lietuvoje Alytiškė Loreta Ažukienė – labai retų ir lietuviams neįprastų daržovių, gėlių ir dekoratyvių augalų augintoja. Kirpėja dirbanti moteris susidomėjo egzotiniais augalais, kai parsisiųsdino iš Pietų Afrikos … Skaityti toliau

Šalyje pristatomas tradicinis Sardinijos maistas

Šviežia, paprasta, gryna. Saldu ir kartu sūru. Taip Sardinijos virtuvę apibūdina šios Viduržemio jūros salos verslininkai, kurie artimiausiu metu pradės tradicinio sardiniško maisto produktų ir vynų bei kitų alkoholinių gėrimų eksportą į Lietuvą. Tradicinis Sardinijos … Skaityti toliau

Paaugliui, kuris (dar?) nerūko

Tu dar nerūkai, ir duok Dieve, to niekada nedarysi. Tave domina filmai apie drąsius kaubojus, džiunglių užkariautojus – šaunius herojus, kuriuos vaizduoja milijonus uždirbantys užsienio aktoriai. Tu žaviesi jais, nori jiems prilygti… Deja, kartais televizoriaus … Skaityti toliau

„Ragutis” pristato pirmąjį šalyje šokolado skonio tamsų alų

Viena didžiausių šalies alaus daryklų AB „Ragutis”, pristato pirmąjį lietuvišką šokolado skonio porterį – sodrų tamsų alų „Horn Chocolate Porter”. „Europoje labai populiaru porterį praturtinti įvairiais skoniais, nes šis gėrimas – tai vakarienės, kartais net … Skaityti toliau

Sumaniam daržininkui arbūzų pirkti nereikia

(7)

Jau septynerius metus biržiečio Gendručio Čeponio šeima ir artimieji neragavo pirktinių arbūzų, atvežtų iš šilto klimato šalių. 65 metų vyras šių egzotiškų desertinių daržovių parduotuvėse nė neieško – jų užsiaugina savo darže. Pensininkas „Panevėžio rytą” … Skaityti toliau

Išrinktas geriausias „Premium” klasės alus

Vakar, liepos 26 d., žurnalas „Geras skonis” suorganizavo aklą degustaciją, kurios tikslas – išrinkti geriausią „Premium” klasės alų iš 11 rūšių, pristatytų Lietuvos alaus gamintojų. Komisija, kurią sudarė gėrimų žinovai, aludariai ir alaus technologai aklos … Skaityti toliau

Gamtoje kepame mėsą ir žuvį

Kepsninėje kepama mėsa būna labai įvairi – kiauliena, veršiena, aviena, vištiena, elniena, jautiena, tačiau ta pati mėsos rūšis gali būti ruošiama skirtingai. Norint kaip galima labiau išlaikyti natūralų kepsninėje kepamų produktų skonį, juos ruošiant stengiamasi … Skaityti toliau