Žymos archyvas: skonis

“Stumbro” ateitis neatsiejama nuo praeities

(1)

Šimtmetį mininti Kauno bendrovė ilgaamžiškumo receptą surado likusi ištikima tradicijoms Nedaug Lietuvos įmonių išgyveno nuo pat carinės Rusijos laikų ir per ilgus dešimtmečius nepakeitė nei veiklos pobūdžio, nei vietos. Būtent tokia istorija gali pasigirti Kauno … Skaityti toliau

Kvapi, skani, tonizuojanti

Susipažinti su skirtingomis arbatos rūšimis ir jų skirstymo būdais per vieną dieną neįmanoma. Arbata – tai ištisas mokslas! Vienaip apie ją kalba kinai, kitaip japonai, na, o afrikiečių ar Pietų amerikiečių geriamos arbatos apskritai nepatenka … Skaityti toliau

Kad kava būtų puiki

(1)

Iš šviežios kavos galite paruošti dieviško skonio kavos gėrimų ir desertų – tai originalu, paprasta ir lengva. Tereikia geros kavos, kavinuko su presu, kavos gėrimams skirtos stiklinės arba stiklinio puodelio aukšta kojele ir… truputėlio fantazijos. … Skaityti toliau

Pakrantėmis slankioja brakonieriai

Kuršių marių pakrantėse neršti keliaujančių lašišų tyko brakonieriai. Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai savaigalį vyko į naktinį reidą. Nuo Kintų iki Ventės rago dviejų kilometrų ruože žūklė yra draudžiama. Tačiau reido … Skaityti toliau

Miško samanose – milžinai

Daugeliui grybautojų šį rudenį džiaugiantis gausiu baravykų derliumi, Lazdijų rajono žmonės miškuose randa ir egzotiškų grybų. Giraitės miške auga labai retas visoje Europoje šakotasis sėdis. Kai kas šiam grybui netgi priskiria mistinių galių. Šakotasis sėdis … Skaityti toliau

Mokyklose paplito ydingos varžytuvės

Mokyklinių prekių pirkimo bumas skaudžiai paliečia neturtingų šeimų vaikus ir ištuština tėvų pinigines. Švietimo sistema mokyklinių prekių sąrašą kasmet vis ilgina, išplėšdama iš namų biudžeto papildomas mėnesius taupytas šimtines. Ne tiek iš būtinybės, kiek dėl … Skaityti toliau

Kaip ilgiau išsaugoti pagautą žuvį – II

Vasarą dažnas meškeriotojas susiduria su problema – kaip išsaugoti pagautas žuvis, ypač kai išvykstama į žvejybą su nakvyne ar savaitgaliui. Būna, kad, sėkmingai žvejoję kelias dienas, tinkamai nepasirūpinę laimikiu meškeriotojai priversti išmesti pagautas žuvis į … Skaityti toliau

Kaip teisingai gerti tekilą

(4)

Tekila – alkoholinis gėrimas, gaminamas sausringose Centrinės Meksikos vietovėse fermentuojant ir rauginant agavos (atogrąžų žolinio augalo, dar vadinamo maguey) sultis. Archeologai teigia, kad agavos šiuose kraštuose buvo auginamos mažiausiai 9 tūkst. metų. Tekilos vyną pirmą … Skaityti toliau

„MTV Baltic” augins naujas žvaigždes

„Nebijok būti netobula”, „Nematyk kameros, mylėk tai, kas yra prieš tave”, „Ar tu visada tokia greita?”, „Įsivaizduok, kad atsitiko kas nors labai liūdno” – tokie raginimai ir patarimai buvo dalijami vienuolikai pretendentų į „MTV Baltic” … Skaityti toliau

Vynas švelnus lyg satinas

Italijos Lombardijos regiono Franciacorta vynuogynų putojančio vyno rūšys lygiuojasi į vyno karalių – Šampanės šampaną Franciacorta vadinama viena iš keturių Lombardijos vynuogynų zonų. Šis vardas gali būti išverstas kaip „Mažoji Prancūzija”. Ant neaukštų kalnų šlaitų … Skaityti toliau