„MTV Baltic” augins naujas žvaigždes

„Nebijok būti netobula”, „Nematyk kameros, mylėk tai, kas yra prieš tave”, „Ar tu visada tokia greita?”, „Įsivaizduok, kad atsitiko kas nors labai liūdno” – tokie raginimai ir patarimai buvo dalijami vienuolikai pretendentų į „MTV Baltic” vedėjus. Rudenį pradedančiam transliuoti kanalui reikalingi du nauji merginos ir vaikino veidai.

Prieš muzikinio kanalo „MTV Baltic” startą svarbiausia užduotis – rasti tinkamus televizijos programų vedėjus. Ir ši užduotis dar neatlikta. Tačiau jau šiandien vakare bus paskelbti tie laimingieji, kurie linksmins televizijos žiūrovus iš ekrano. Praėjusį pirmadienį vienuolika pretendentų į vedėjų vietą komisijos nariams galėjo parodyti savo gebėjimus paskutinį kartą.

Kalbino garsenybes

Kandidatai turėjo komisijai pristatyti namie parengtas užduotis ir šiek tiek improvizuoti. Vieni užduočių tekstus pylė kaip žirnius, kiti – nuolat žvilgčiojo į lapelius, o treti – išdalytus tekstus bandė improvizuoti savaip. Neretai dalyviai sulaukdavo raginimų būti patiems savimi, natūraliems, bet baimė ir jaudulys kai kuriuos iš jų įveikė. Finalo dalyviams „MTV Baltic” pristatymai skambėjo neramiu balsu, painiojosi žodžiai, užsienio atlikėjų vardai.

Dar viena sunki užduotis – imti interviu iš pasaulinės „žvaigždės”, kurią vaidino kuris nors iš atrankoje dalyvavusių komisijos narių. Pretendentams teko klausinėti skandalingąjį Robbie Williamsą, ekstravagantiškąją Paris Hilton, antrą kartą besilaukiančią Britney Spears ir kitus. Deja, ne visi kandidatai susidorojo su šia užduotimi. Kai kuriems, puikiai sukalbėjusiems išmoktą tekstą, taip ir nepavyko sugalvoti įdomių, intriguojančių klausimų. Dalyviai pasimesdavo, imdavo mykti. Reikia tikėtis, kad viskas yra išmokstama ir menas imti interviu ateina su patirtimi.

Už namų darbus – dvejetas

Tarp vienuolikos laimingųjų pateko jau nebe televizijos naujokų – dainininkė Laura Čepukaitė, grupės „Gravel” vokalistas Tomas Sinickis, „O lia lia” mergaitė Kristina Vasiljevaitė. Tačiau jų patirtis visai kitokia, nei reikalauja muzikinio kanalo vedėjo pareigos. Anksčiau jie buvo žurnalistų akiratyje, o dabar kažkuriam iš jų gali tekti pačiam tapti žurnalistu.

Laura Čepukaitė atviravo, kad jos įžymumas kaip tik sukėlė problemų. „Per antrąjį turą man davė daug sunkesnes užduotis nei kitiems todėl, kad aš prie televizijos kamerų jau turėčiau būti pripratusi”, – sakė mergina. Laura teigė nusivylusi savo pasirodymu finale, mano, kad galėjo geriau pasirodyti prieš komisiją. Tačiau ta nelemta baimė vis nuvilia. „Ir kiti dalyviai skundėsi, kad neparodė to, ką galėjo”, – guodėsi Čepukaitė. Pradėjusi savo pasirodymą dainininkė atsiprašė, kad neparuošė namų darbų – neišmoko tekstų. „Tai gausi dvejetą”, – juokavo komisija.

Kita dalyvė komisiją sudomino savo linksmumu. Paprašyta improvizuoti liūdną žinią, mergina neištverdavo neparodžiusi šypsenos.

Skirtingas Baltijos šalių muzikinis skonis

„MTV Baltic” direktorius Marius Veselis teigė, kad pagrindinis kriterijus renkant vedėjus yra natūralumas. Pasak jo, atrenkant vaikinus kilo mažiau abejonių, nes jų tėra du – trečiasis pretendentas persigalvojo ir nusprendė nerizikuoti. O štai merginos finale – devynios.

„Naujas kanalas yra šansas naujam talentui, todėl įžymumas nėra prioritetas šioje atrankoje”, – aiškino Veselis. Šią savaitę taip pat paaiškės ir Latvijos bei Estijos atrankos nugalėtojai. „MTV Baltic” direktorius sakė, kad trijose Baltijos šalyse kanalai bus atskiri – „MTV Lithuania”, „MTV Latvia” ir „MTV Estonia”, tik jie bus transliuojami iš Vilniaus. Latvių ir estų atstovai pakaitomis gyvens Lietuvoje. Vienas tėvynėje rengs reportažus, o kitas dirbs studijoje Vilniuje.

„Muziką norėtume groti tą pačią, bet muzikinis skonis Baltijos šalyse labai skirtingas. Estai dideli roko gerbėjai, latviai – poproko, o mes – popso. Todėl grojaraščiai šiek tiek skirsis”, – sakė Veselis.

Tačiau direktorius žadėjo, kad muzika „MTV Baltic” nebus tokia sunki kaip per anglų kanalą ar tokia romantiška kaip Prancūzijoje.

„MTV Lithuania” bus rodomas tik per kabelines televizijas. Kanalas nebus transliuojamas nacionaliniu mastu kaip LNK ar TV3. „Mūsų tikslas – pasiekti aktyvų jaunimą, gyvenantį mieste. Transliuodami kanalą per kabelines televizijas siekiame išsaugoti kokybiško prekės ženklo reputaciją”, – sakė Veselis.

„MTV Baltic” direktorius užtikrino, kad Lietuvos žiūrovai išgirs pasaulinių žvaigždžių interviu specialiai Lietuvai. Anot jo, vienam iš vedėjų jau suplanuota kelionė į „MTV” apdovanojimus Niujorke.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.