Kad kava būtų puiki

Iš šviežios kavos galite paruošti dieviško skonio kavos gėrimų ir desertų – tai originalu, paprasta ir lengva. Tereikia geros kavos, kavinuko su presu, kavos gėrimams skirtos stiklinės arba stiklinio puodelio aukšta kojele ir… truputėlio fantazijos. Siūlome išbandyti keletą nuostabių receptų.

Vyšnių kava

2 asmenims (1 porcija – 308 kcal)

200 g šviežiai užpiltos kavos „Paulig President”; 4 valg. š. šokolado sirupo; 4 valg. š. vyšnių kompoto; 1/4 puodelio plaktos grietinėlės;

1 valg. š. smulkinto šokolado; dvi vyšnios.

Sumaišykite kavą, šokolado sirupą ir vyšnių kompotą. Gėrimą supilkite į du stiklinius puodelius arba kavai skirtas stiklines. Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės, pabarstykite tarkuotu šokoladu ir papuoškite vyšnia.

„Jamaika”

2 asmenims (1 porcija – 269 kcal)

185 ml (3/4 puodelio) stiprios kavos „Paulig President”; 60 ml (1/4) romo; 6 arb. š. riebios grietinėlės; ledo gabalėlių; maltų muskatų.

Į šaltą stiklinę įdėkite kelis gabalėlius ledo. Puodelyje sumaišykite atšaldytą kavą ir romą. Mišinį užpilkite ant ledo gabalėlių, ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės ir apibarstykite maltais muskatais. Patiekite su šiaudeliu.

„Europa”

2 asmenims (1 porcija – 234 kcal)

1 kiaušinio baltymas; 1/4 arb. š. vanilinio cukraus; 200 g šviežiai užpiltos kavos „Paulig President”; 4 valg. š. pieno.

Kiaušinio baltymą suplakite su vaniliniu cukrumi ir supilkite į du pašildytus stiklinius puodelius arba stiklines. Užpilkite kavos ir pieno.

7 auksinės taisyklės, kaip paruošti skanią kavą:

* Visada naudokite švarius indus ir šviežią šaltą vandenį. Pastovėjęs ar karštas vanduo gadina kavos skonio savybes, suteikia jai kartumo.

* Visada įdėkite optimalų kiekį kavos miltelių: 7-8 g kavos 120 ml vandens. Kavą vertinkite pagal skonį, o ne pagal spalvą.

* Kavai ruošti naudokite tik tinkamos temperatūros vandenį

(92-96 laipsnių, t. y. neužvirintą).

* Paruoštą kavą prieš patiekdami išmaišykite. Jei to nepadarysite, stipriausia kava liks kavinuko dugne.

* Patiekite kavą tik tinkamos temperatūros (75-80 laipsnių). Šaltesnė tampa drumzlina ir praranda skonio savybes.

* Niekada nemaišykite seniai ir ką tik paruoštos kavos. 15 minučių pastovėjusi kava apkartina šviežią.

* Vartokite tik kokybišką kavą ir laikykite ją sandariai uždarytoje originalioje pakuotėje.

Keletas kavos vertinimo taisyklių:

* Pirmiausia vertiname vizualiai, todėl geriausia, jei kava patiekiama baltuose puodeliuose.

* Espreso kava degustuojama praėjus porai minučių, kai paruošiama.

* Žvelgdamas į ramiai stovintį puodelį degustuotojas pirmiausia stebi putą. Tobulos kavos puta yra riešutų spalvos, pereinančios į tamsiai rudą, su rausvais ruoželiais. Jos struktūra labai kompaktiška, burbuliukai – nedideli. Geros kavos puta negali turėti nei didelių burbulų, nei baltų žymių, nei tarpų, pro kuriuos būtų galima įžvelgti skystį.

* Skonis vertinamas gurkštelėjus 3-5 ml kavos. Kiekvienas tobulos kavos skonis puikiai dera tarpusavyje. Espreso turi būti geros struktūros ir konsistencijos, švelni, sodri, tolygiai tiršta, vidutiniškai rūgšti ir nekelti pojūčio, tarsi džiūtų burna. Jos kartumas neturėtų būti nenatūraliai intensyvus, agresyvus.

* Tobula espreso kava yra gyva, stipri ir kvapni. Kiekviena ši savybė atsiskleidžia pamažu ir skatina vartotoją patirti vis naujus pojūčius. Geros konsistencijos kava skleidžia intensyvų gaivumo aromatą, kuris gana ilgai išlieka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kad kava būtų puiki"

  1. viktoras

    gal ir nieko, tik paulig suda reikia pakeisti normalia kava, tada gal kas ir gausis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.