Viena didžiausių šalies alaus daryklų AB „Ragutis”, pristato pirmąjį lietuvišką šokolado skonio porterį – sodrų tamsų alų „Horn Chocolate Porter”.
„Europoje labai populiaru porterį praturtinti įvairiais skoniais, nes šis gėrimas – tai vakarienės, kartais net deserto dalis. Šokoladinis skonis turėtų maloniai nustebinti tiek porterio, tiek tradicinio alaus mėgėjus”, – sako alaus daryklos „Ragutis” prekybos ir marketingo direktorius Dalius Rutkauskas.
Vienoje didžiausių alaus daryklų Lietuvoje specialia ištobulinta tamsaus alaus gamybos technologija pagamintą 6,5 % stiprumo tamsų alų rekomenduojama pateikti atšaldytą iki 13 laipsnių. Pasak specialistų, tokioje temperatūroje labiausiai atsiskleidžia ir dera gaivus šio unikalaus alaus skonis ir malonus šokolado aromatas.
„Horn Chocolate Porter” – išskirtinai tik šaltajam metų sezonui gaminama alaus rūšis. Jis pasižymi originaliu šokolado aromatu, standžia kremine puta ir sodriu porterio skoniu, kuriam unikalumo suteikia kartokas salyklas. Ir nors tai šokolado skonio alus, jis nėra per saldus”, – naujojo alaus išskirtinumą pateikia D.Rutkauksas.
Šokolado skonio tamsus alus šalies parduotuvėse pasirodys jau šią savaitę. Šio alaus unikalumą perteikia ryškus, prabanga dvelkiantis butelio dizainas, kurio viršus padengtas folija. Rūpindamasis savo vartotojais, „Ragutis” alaus mėgėjams dovanoja nepakartojamą skonį ir aromatą, kuris užlies jaukumu tamsiais rudens ir žiemos vakarais.
Lietuvos aludarių asociacijos duomenimis, per devynis šių metų mėnesius AB „Ragutis” pardavė 2,139 mln. litrų alaus (pernai tuo pačiu metu 1,979 mln. litrų) ir 8,1 proc. padidino alaus pardavimus. Šiuo metu „Ragutyje” gaminamas alus užima 10,53 procentų visos šalies alaus rinkos.
AB „Ragutis”