Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
Žymos archyvas: mėsa
Žuvis šviežia būna iki savaitės
Turguje klaipėdiečiams neretai pakliūva ir senos, skonį jau praradusios žuvys. Svarbu žinoti, kaip atskirti šviežią žuvį. Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Jūratė Mačiulienė rekomendavo pirmiausia atkreipti dėmesį į žuvų akis … Skaityti toliau
Prekybininkams paaiškinta „veršienos“ sąvoka
Gyvulių amžius ir šėrimo būdas turi reikšmės mėsos savybėms – skoniui, minkštumui ar spalvai. Tačiau paprastai parduodant nenurodomas nei gyvulių šėrimo tipas, nei jų amžius, todėl žodis „veršiena” gali reikšti skirtingą produkciją. Europos Parlamentas pritarė … Skaityti toliau
Ženklinimas kelia neaiškumų
Europos Sąjungos maisto produktų ženklinimo reglamentai buvo įtraukti į Lietuvos įstatymus, 2006 metų pradžioje, tačiau verslininkams dauguma jų vis dar kelia neaiškumų. Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja Nijolė Kazlauskienė akcentavo, kad … Skaityti toliau
Baltijos uostai kratosi įtartinos mėsos
Lietuvos, Latvijos ir Vokietijos muitinių kriminalinės tarnybos šiuo metu bando atskleisti Rygos uoste iškrauto kontrabandinio mėsos miltų krovinio siuntimo į Rusiją planą Lietuvos valstybinė veterinarijos tarnyba ir Muitinės departamentas ketino tyliai atsikratyti įtartino tranzitinio krovinio … Skaityti toliau
Kebabinei – inspektorių antausis
(1)Kauno miesto centre šimtus praeivių pamaitinantis kebabų kioskas gavo šansą pasitaisyti, antraip jam gresia nedarbas S.Daukanto ir Kęstučio gatvių sankryžoje įsikūręs kebabų kioskas suvilioja ne vieną alkaną kaunietį. Atidžiau į jų gamybos procesą įsižiūrintys rytietiškų … Skaityti toliau
Lietuviškuose gaminiuose – nebūtinai lietuviška mėsa
(1)Prekiaujantieji šviežia mėsa privalo nurodyti prekės kilmės šalį, tai yra iš kur ji atvežta. Tačiau mėsos gaminiams šis reikalavimas negalioja. Tad, pirkdami lietuvišką mėsos gaminį turguje ar prekybos centruose, pirkėjai nėra garantuoti, kad jame yra … Skaityti toliau
Perkant – žvilgsnis žuviai į akis
Parduotuvėje arba turgavietėje rinkdamiesi mėsos, žuvies produktus, ne visada atkreipiame dėmesį į jų išvaizdą bei laikymo sąlygas. Nesiliaujant alinantiems karščiams, specialistai pataria būti atidesniems. Maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Jūratė Mačiulienė patarė, renkantis … Skaityti toliau
Perkant – žvilgsnis žuviai į akis
Parduotuvėje arba turgavietėje rinkdamiesi mėsos, žuvies produktus, ne visada atkreipiame dėmesį į jų išvaizdą bei laikymo sąlygas. Nesiliaujant alinantiems karščiams, specialistai pataria būti atidesniems. Maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Jūratė Mačiulienė patarė, renkantis … Skaityti toliau
Išbandymas karščiu
(1)Užklupusi sausra Lietuvos gyventojus verčia keisti įprastą gyvenimo ritmą Lietuva išgyveno kol kas karščiausią šių metų savaitę ir aukšta temperatūra iš šalies dar nesitraukia. Pasinaudodami keturiomis laisvomis dienomis ir ieškodami atgaivos prie vandens telkinių, miestus … Skaityti toliau
Vasaros meniu – su dūmo aromatu
Šašlykinės bei keptuvai mėsai, žuvims kepti ant grotelių stebina įvairove ir kainomis Šilti savaitgalių vakarai miestiečius vilioja į gamtą, sodus ar paprasčiausiai praleisti laiką prie nuosavo namo, vaišinantis lauke išsikepta mėsa ar žuvimis. Įprastas šašlykines … Skaityti toliau