Žymos archyvas: mėsa

Karpačio – gurmanų valgis

(1)

Visame pasaulyje garsaus itališkojo karpačio (it. – carpaccio) jau galima pasmaguriauti ir Lietuvos restoranuose. Vis daugiau po pasaulį keliaujantys lietuviai vis dažniau gali pasigirti šį patiekalą valgę vienoje ar kitoje šalyje, taip pat ir jo … Skaityti toliau

Piknikui ant žolės

(1)

Kad ir kokią šaltą vasarą prognozuotų meteorologai ar gamtos reiškinių žinovai, vis vien stengsimės kuo daugiau savaitgalių ir dalį atostogų praleisti gamtoje, kur visuomet malonu iškepti šašlyką ar kitą mažiau tradicinį patiekalą. Vieni perka prekybos … Skaityti toliau

Į svečio širdį per… skrandį

(1)

Vienas iš svetingumo pasireiškimo būdų – dėmesys svečių papročiams, skoniams, užstalės tradicijoms. Tai pakelia susitikimo nuotaiką ir palieka puikius prisiminimus apie namus, kur viešpatauja nuoširdumas ir palankumas svečiams. Be abejo, tai sustiprina draugiškus santykius, kurie … Skaityti toliau

Vietoj lietuviškos kiaulienos – prasta lenkiška

Manydamas, kad išsirinko lietuvišką kiaulieną, žmogus net neįtaria, jog gali sumokėti už lenkišką. Pastaruoju metu vis daugiau mūsų ūkininkų išaugintų kiaulių mėsos išvežama į kitas šalis, o į Lietuvą įvežama prastesnės kokybės lenkiškos kiaulienos. Prekybininkai … Skaityti toliau

Šunų elgesį lydi prietarai

Augintinių gyvenimą ir elgesį lydi prietarai. Jie sukuriami, nes šeimininkai nežino, kaip moksliškai paaiškinti vieną ar kitą gyvūno žingsnį. Tačiau prietarai ir prasimanymai tokiais ir lieka. I prietaras. Vyrauja nuomonė, kad veisliniai šunys yra prašmatnūs, … Skaityti toliau

Dujos sausio mėn. pabrango 35,8 procento

Statistikos departamentas praneša, kad visos parduotos pramonės produkcijos kainos 2006 m. sausio mėn., palyginti su 2005 m. gruodžio mėn., padidėjo 2,5 procento, iš jos kasybos ir karjerų eksploatavimo produkcijos – 6,6, apdirbamosios gamybos produkcijos – … Skaityti toliau

Klaipėdos vandenyse plinta neskanūs vėžiai

(2)

Klaipėdoje ir netoli jos sparčiai plinta rainuotieji vėžiai. Jie išstumia vieną iš lietuviškos virtuvės delikatesų – plačiažnyplius vėžius. Jų mėsa yra vienas mėgstamiausių užkandžių prie alaus. Veisia žvejai Rainuotųjų vėžių pilna Danės upėje žemiau Taubučių … Skaityti toliau

Kiaulienoje gali slypėti pavojai

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja gyventojus, kurie augina ir namuose skerdžia kiaules, jog būtina dėl trichineliozės ištirti kiekvieną paskerstą kiaulę. Taip pat derėtų atsiminti, kad vaišindami draugus ar kaimynus namuose skerstų kiaulių patiekalais, kurie … Skaityti toliau

Pogrindiniame ceche Kaune vištiena buvo perdirbama antisanitarinėmis sąlygomis

(2)

Turėdami informacijos apie nelegalią veiklą penktadienį Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai kartu su Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovais patikrino bendrovės „Valresa” patalpas J. Bakanausko gatvėje ir … Skaityti toliau

Lietuviams reikia mėsos

Mėsos suvalgoma vis daugiau. Prieš penkmetį lietuvis per metus suvartodavo keturiasdešimt kilogramų šio produkto, 2004 metais į vieno gyventojo skrandį pateko jau 70 kilogramų mėsos. Itin populiarėja šviežios mėsos prekyba. Pirkėjai rečiau į krepšius metasi … Skaityti toliau