Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
Žymos archyvas: mėsa
Privalu dėl trichineliozės tirti savo reikmėm skerdžiamas kiaules
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja gyventojus, kurie augina ir namuose skerdžia kiaules, jog būtina dėl trichineliozės ištirti kiekvieną paskerstą kiaulę. Taip pat derėtų atsiminti, kad vaišindami draugus ar kaimynus patiekalais, pagamintais iš veterinarijos gydytojo … Skaityti toliau
Švieži produktai vertinantiesiems kokybę
Mitybos specialistai pataria mėsą rinktis šviežią, neriebią, o mėsos produktus – kuo natūralesnius. Mitybos specialistų manymu, per dieną žmogui reikia suvalgyti apie 70 gramų mėsos. Geriausia – šviežios, neriebios. Renkantis gabaliuką kepsniui gaminti reikėtų atkreipti … Skaityti toliau
Snukio ir nagų liga sergančių galvijų mėsa nepavojinga
Snukio ir nagų liga sergančių gyvulių mėsa žmogui nepavojinga, ketvirtadienį pranešė žurnalistams Europos Komisijos atstovas Filipas Todas (Philip Tod). Pasak jo, Europos Komisijos įvestu draudimu eksportuoti galvijus ir mėsą iš Didžiosios Britanijos į kitas ES … Skaityti toliau
„Mažeikių nafta” vėl rengiasi perdirbti naftą iš Pietų Amerikos
Lenkijos koncerno „PKN Orlen” valdoma „Mažeikių nafta”, rusiškos naftos „Družba” vamzdynu negaunanti jau daugiau nei metus, vėl bandys perdirbti žaliavą iš Pietų Amerikos. Kito mėnesio pradžioje „Mažeikių naftą” turėtų pasiekti naftos siunta iš Venesuelos. Tanklaivį … Skaityti toliau
Mėsa prastėja – skundų daugėja
Gailėdami laiko ir jėgų tautiečiai vis dažniau perka jau apdorotą mėsą. Lieka tik prikrauti krepšius ir lėkti prie ežero. Dėl vasaros karščių budrumą praradę pirkėjai gali nė nepastebėti, kad ant stalo deda nekokybišką produktą. Reaguodama … Skaityti toliau
Žemės ūkio taryba sutarė dėl aiškesnio prekės rūšies „veršiena” pavadinimo
Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio ministrai sutiko aiškiau išdėstyti prekybos dvylikos mėnesių ar jaunesnių galvijų mėsa sąlygas. Pagal naujas taisykles bus reikalaujama, kad valstybėse narėse būtų vartojamas tokiai mėsai nustatytas prekės rūšies pavadinimas ir būtų … Skaityti toliau
Prie Kelmės ganosi bizonai
(1)Šalia Kelmės esančiame Lopetiškės kaime ganosi dvylika bizonų patelių. Ūkininkai Audra ir Rolandas Šelencas (Schelenz) nusipirko vienkiemį su šimtu hektarų žemės ir nusprendė auginti egzotiškus gyvūnus bizonus. Pasak dienraščio „Šiaulių kraštas”, tauragiškė A. Šelencienė ir … Skaityti toliau
Tokių šlakių galima ir pavydėti
Kasmet pavasarėjant (kovo-gegužės mėnesiais) Pietų Švedijos pakrantės pritraukia tūkstančius žvejų iš aplinkinių šalių. Ypač jų daug būna iš Vokietijos ir Danijos. Visus vilioja Baltijos jūroje aktyviai po rudens neršto besimaitinantys šlakiai. Jie pradeda grįžti į … Skaityti toliau
Šašlyko viliotinis
(1)Tradicija mėgautis ant žarijų kepta mėsa neišvengiamai suartino armėnus ir lietuvius. Šašlykas tapo iškylų stalo karaliumi. Didžiulė porcija kiaulienos šašlyko plius bokalas šalto alaus, ir šypsena lietuvio veide garantuota. Reto grožio akimirka. Prie vandens. Nugarą … Skaityti toliau
Ilgiausias pasaulyje vištienos šašlykas pagamintas Japonijoje
Pasaulinis rekordas pasiektas Japonijos mieste Hidakagavoje (Vakajamos prefektūroje), kur grupė entuziastų sekmadienį iškepė ilgiausią vištienos šašlyką (jakitori). Kaip praneša spauda, bambukinio iešmo ilgis siekė 16 m 46 cm. Ankstesnis rekordas, pasiektas Nagato mieste (Jamagučio prefektūroje), … Skaityti toliau