„Mažeikių nafta” vėl rengiasi perdirbti naftą iš Pietų Amerikos

Lenkijos koncerno „PKN Orlen” valdoma „Mažeikių nafta”, rusiškos naftos „Družba” vamzdynu negaunanti jau daugiau nei metus, vėl bandys perdirbti žaliavą iš Pietų Amerikos.

Kito mėnesio pradžioje „Mažeikių naftą” turėtų pasiekti naftos siunta iš Venesuelos. Tanklaivį su žaliava priims Būtingės terminalas, rašo „Lietuvos rytas”.

Venesuelos naftos „Mesa 30” Mažeikių bendrovė importavo ir pernai, tačiau dabar bus atgabenta iki šiol neperdirbinėtos rūšies sunki nafta. Ankstesnis „Mesa 30” naftos perdirbimas pasirodė ekonomiškai nenaudingas.

Šiuo metu įmonė daugiausia perdirba rusiškos, laivais per Būtingės terminalą importuojamos naftos. Ekspertai mano, kad aktyviai ieškodama alternatyvių naftos tiekimo šaltinų „Mažeikių nafta” rengiasi galimam naftotiekio iš Rusijos uždarymui.

„Mažeikių nafta”, atstatanti savo pajėgumus po pernai spalį kilusio gaisro, nuo rugsėjo vidurio 45 dienoms bus stabdoma kapitaliniam remontui. Per jį ketinama atstatyti ir sudegusią koloną.

„PKN Orlen” valdybos pirmininko Piotro Kovnackio (Piotr Kownacki) teigimu, po gaisro „Mažeikių naftai” jau pavyko pasiekti 75 proc. buvusio pajėgumo. Iš viso Lenkijos koncernas į „Mažeikių naftą” 2007-2012 metais planuoja investuoti apie 1,6 mlrd. JAV dolerių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.