Žymos archyvas: dedama

Dešra šunims – geresnė nei žmonėms

Tokią išvadą galima padaryti atidžiau panagrinėjus sudėtį, nurodytą ant pakuočių. Tačiau mėsos gamintojai teigia, kad į pigesnius gaminius nededa nieko tokio, ko neleidžia įstatymas. Jau anekdotais tapo pirmosios lietuvių patirtys užsienyje, kai nusipirkti pigiausi konservai ar dešra, kaip vėliau paaiškėjo, … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Ekonomika | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Dėl nykstančių bičių specialistai prognozuoja badą

Šiuo metu JAV paslaptingai mirti pradėjusios bitės – kone ketvirtadalis jų tarsi prasmego skradžiai žemę – verčia skelbti pavojų ne tik mokslininkus, bet ir eilinius bitininkus. Lietuvos bitininkai kol kas didelio pavojaus nepastebi ir tikina, kad gera priežiūra apsaugo nuo … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Aplinkosauga | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Šafranas – prieskonių karalius

Šafranas – vienas brangiausių prieskonių pasaulyje. Ne atsitiktinai jis vadinamas prieskonių karaliumi. Jau senovės egiptiečiai ir romėnai juo pagardindavo savo valgius. Jis minimas „Iliadoje“, „Odisėjoje“ bei daugelyje viduramžiais vartotų kulinarinių receptų. Taip pat nuo seno vartojamas ir medicinoje, parfumerijoje. Intriga … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Pajūryje – darbuotojų viliojimo metas

Šylantys orai ir pilnėjantys savaitgalio poilsiautojų būriai pajūrio kavinių darbdavius verčia suskubti ieškoti darbuotojų. Spaudoje ir internete daugėja skelbimų, siūlančių sezoninį darbą aptarnavimo srityje pajūryje. Ieškoma indų plovėjų, barmenų, padavėjų, kambarinių, virtuvės darbuotojų ar ledų pardavėjų. Nors darbdaviai teigia negalintys … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Ekonomika | Žymos: , , , | Komentuoti

Lengvesnis remontas

Šiuolaikinės medžiagos taupo laiką ir reikalauja mažiau pastangų Naujos statybos butuose perdangos ir grindys būna jau pakankamai lygios ir didelių problemų nebesukelia. Senesniuose statiniuose grindys dažniausiai atrodo negražiai. Ant nelygaus pagrindo net brangiausia ir kokybiškiausia grindų danga atrodys prastai – … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Statyba | Žymos: , , , , , , , , , | Komentuoti

Išleistuvių vaišės gali sugesti ant stalo

Higienistai įspėja pirkėjus būti atidžius: pavojus nusipirkti sugedusio maisto dabar itin didelis. Neteisingai laikomi produktai net ir nepasibaigus realizavimo terminui gali sugesti per kelias valandas. Šiomis dienomis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto priežiūros skyrius gauna vis daugiau sugedusių maisto … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Medicina | Žymos: , , , , , | Komentuoti

Pataikavimas pirkėjų skoniui nepriimtinas skrandžiui

Duona ar konditeriniai gaminiai gali tapti skrandžio skausmų, padidėjusio rūgštingumo priežastimi. Mitybos specialistai pataria nebijoti valgyti duonos: esą ir sveika, ir į kūną neina. Tuo tarpu kai kurie žmonės skundžiasi, kad pasivaišinus bandelėmis ar net juoda duona ima mausti skrandį. … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Medicina | Žymos: , , , , , , , , , | Komentuoti

Kad būtų gardžiau

Manoma, kad pirmieji maistą gardinti prieskoniais pradėjo senovės romėnai. Nuo seniausių laikų prieskoniai buvo vertinami ne tik dėl puikių aromatinių savybių, bet ir dėl gydomųjų. Jie buvo vartojami kaip vaistai, naudojami kaip konservantai, kosmetinės priemonės. Kadaise prieskoniai buvo prabanga, įperkama … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Kaip rauginti daržoves

Iki pat XX a. pradžios mūsų šeimininkės nei acto, nei citrinos rūgšties nevartodavo. Rūgščias sriubas jos virdavo iš rūgštynių, raugintų kopūstų, agurkų, burokėlių. Dažna šeima ir dabar žiemai raugia statinaitę kopūstų, kibirą agurkų. Raugintų produktų vis dažniau atsiranda ir kitų … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , , | komentarai 4