Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
Žymos archyvas: dedama
Dėl nykstančių bičių specialistai prognozuoja badą
Šiuo metu JAV paslaptingai mirti pradėjusios bitės – kone ketvirtadalis jų tarsi prasmego skradžiai žemę – verčia skelbti pavojų ne tik mokslininkus, bet ir eilinius bitininkus. Lietuvos bitininkai kol kas didelio pavojaus nepastebi ir tikina, … Skaityti toliau
Šafranas – prieskonių karalius
Šafranas – vienas brangiausių prieskonių pasaulyje. Ne atsitiktinai jis vadinamas prieskonių karaliumi. Jau senovės egiptiečiai ir romėnai juo pagardindavo savo valgius. Jis minimas „Iliadoje”, „Odisėjoje” bei daugelyje viduramžiais vartotų kulinarinių receptų. Taip pat nuo seno … Skaityti toliau
Pajūryje – darbuotojų viliojimo metas
Šylantys orai ir pilnėjantys savaitgalio poilsiautojų būriai pajūrio kavinių darbdavius verčia suskubti ieškoti darbuotojų. Spaudoje ir internete daugėja skelbimų, siūlančių sezoninį darbą aptarnavimo srityje pajūryje. Ieškoma indų plovėjų, barmenų, padavėjų, kambarinių, virtuvės darbuotojų ar ledų … Skaityti toliau
Lengvesnis remontas
Šiuolaikinės medžiagos taupo laiką ir reikalauja mažiau pastangų Naujos statybos butuose perdangos ir grindys būna jau pakankamai lygios ir didelių problemų nebesukelia. Senesniuose statiniuose grindys dažniausiai atrodo negražiai. Ant nelygaus pagrindo net brangiausia ir kokybiškiausia … Skaityti toliau
Išleistuvių vaišės gali sugesti ant stalo
Higienistai įspėja pirkėjus būti atidžius: pavojus nusipirkti sugedusio maisto dabar itin didelis. Neteisingai laikomi produktai net ir nepasibaigus realizavimo terminui gali sugesti per kelias valandas. Šiomis dienomis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto priežiūros skyrius … Skaityti toliau
Pataikavimas pirkėjų skoniui nepriimtinas skrandžiui
Duona ar konditeriniai gaminiai gali tapti skrandžio skausmų, padidėjusio rūgštingumo priežastimi. Mitybos specialistai pataria nebijoti valgyti duonos: esą ir sveika, ir į kūną neina. Tuo tarpu kai kurie žmonės skundžiasi, kad pasivaišinus bandelėmis ar net … Skaityti toliau
Kad būtų gardžiau
Manoma, kad pirmieji maistą gardinti prieskoniais pradėjo senovės romėnai. Nuo seniausių laikų prieskoniai buvo vertinami ne tik dėl puikių aromatinių savybių, bet ir dėl gydomųjų. Jie buvo vartojami kaip vaistai, naudojami kaip konservantai, kosmetinės priemonės. … Skaityti toliau
Kaip rauginti daržoves
(4)Iki pat XX a. pradžios mūsų šeimininkės nei acto, nei citrinos rūgšties nevartodavo. Rūgščias sriubas jos virdavo iš rūgštynių, raugintų kopūstų, agurkų, burokėlių. Dažna šeima ir dabar žiemai raugia statinaitę kopūstų, kibirą agurkų. Raugintų produktų … Skaityti toliau