Žymos archyvas: dedama

Dešra šunims – geresnė nei žmonėms

Tokią išvadą galima padaryti atidžiau panagrinėjus sudėtį, nurodytą ant pakuočių. Tačiau mėsos gamintojai teigia, kad į pigesnius gaminius nededa nieko tokio, ko neleidžia įstatymas. Jau anekdotais tapo pirmosios lietuvių patirtys užsienyje, kai nusipirkti pigiausi konservai … Skaityti toliau

Dėl nykstančių bičių specialistai prognozuoja badą

Šiuo metu JAV paslaptingai mirti pradėjusios bitės – kone ketvirtadalis jų tarsi prasmego skradžiai žemę – verčia skelbti pavojų ne tik mokslininkus, bet ir eilinius bitininkus. Lietuvos bitininkai kol kas didelio pavojaus nepastebi ir tikina, … Skaityti toliau

Šafranas – prieskonių karalius

Šafranas – vienas brangiausių prieskonių pasaulyje. Ne atsitiktinai jis vadinamas prieskonių karaliumi. Jau senovės egiptiečiai ir romėnai juo pagardindavo savo valgius. Jis minimas „Iliadoje”, „Odisėjoje” bei daugelyje viduramžiais vartotų kulinarinių receptų. Taip pat nuo seno … Skaityti toliau

Pajūryje – darbuotojų viliojimo metas

Šylantys orai ir pilnėjantys savaitgalio poilsiautojų būriai pajūrio kavinių darbdavius verčia suskubti ieškoti darbuotojų. Spaudoje ir internete daugėja skelbimų, siūlančių sezoninį darbą aptarnavimo srityje pajūryje. Ieškoma indų plovėjų, barmenų, padavėjų, kambarinių, virtuvės darbuotojų ar ledų … Skaityti toliau

Lengvesnis remontas

Šiuolaikinės medžiagos taupo laiką ir reikalauja mažiau pastangų Naujos statybos butuose perdangos ir grindys būna jau pakankamai lygios ir didelių problemų nebesukelia. Senesniuose statiniuose grindys dažniausiai atrodo negražiai. Ant nelygaus pagrindo net brangiausia ir kokybiškiausia … Skaityti toliau

Išleistuvių vaišės gali sugesti ant stalo

Higienistai įspėja pirkėjus būti atidžius: pavojus nusipirkti sugedusio maisto dabar itin didelis. Neteisingai laikomi produktai net ir nepasibaigus realizavimo terminui gali sugesti per kelias valandas. Šiomis dienomis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto priežiūros skyrius … Skaityti toliau

Pataikavimas pirkėjų skoniui nepriimtinas skrandžiui

Duona ar konditeriniai gaminiai gali tapti skrandžio skausmų, padidėjusio rūgštingumo priežastimi. Mitybos specialistai pataria nebijoti valgyti duonos: esą ir sveika, ir į kūną neina. Tuo tarpu kai kurie žmonės skundžiasi, kad pasivaišinus bandelėmis ar net … Skaityti toliau

Kad būtų gardžiau

Manoma, kad pirmieji maistą gardinti prieskoniais pradėjo senovės romėnai. Nuo seniausių laikų prieskoniai buvo vertinami ne tik dėl puikių aromatinių savybių, bet ir dėl gydomųjų. Jie buvo vartojami kaip vaistai, naudojami kaip konservantai, kosmetinės priemonės. … Skaityti toliau

Kaip rauginti daržoves

(4)

Iki pat XX a. pradžios mūsų šeimininkės nei acto, nei citrinos rūgšties nevartodavo. Rūgščias sriubas jos virdavo iš rūgštynių, raugintų kopūstų, agurkų, burokėlių. Dažna šeima ir dabar žiemai raugia statinaitę kopūstų, kibirą agurkų. Raugintų produktų … Skaityti toliau