Lengvesnis remontas

Šiuolaikinės medžiagos taupo laiką ir reikalauja mažiau pastangų

Naujos statybos butuose perdangos ir grindys būna jau pakankamai lygios ir didelių problemų nebesukelia. Senesniuose statiniuose grindys dažniausiai atrodo negražiai. Ant nelygaus pagrindo net brangiausia ir kokybiškiausia grindų danga atrodys prastai – beveik neįmanoma preciziškai „suvesti” linijų ir kampų, atsiranda nelygių tarpelių ir panašių nervus meistrams gadinančių smulkmenėlių.

Kad noras nepraeitų

Tačiau netiesa, kad senos statybos butuose tenka tenkintis „senovinėmis” grindimis arba kloti linoleumą ir visas grindų bėdas paslepiančią kiliminę dangą. Įdėjus pastangų galima padėtį ištaisyti. Kita vertus, tie, kas jau remontavo seną namą, puikiai žino, koks vargas yra sutvarkyti grindis. Labai dažnai tenka pradėti nuo paties apatinio sluoksnio – betoninio pagrindo. Mat kitaip apie grindų lygumą ir šiuolaikinių medžiagų panaudojimą telieka svajoti.

Įsivaizdavus, kad teks beveik bėgte nešti iš kiemo ir pilti greitai stingstantį betono skiedinį, neretam visai praeina noras pradėti remontą. Idėja visiškai apsieiti be „šlapių” procesų yra labai patraukli. Yra kažkas panašaus į gipskartonio plokštes, tačiau jos skirtos specialiai grindims, o po jomis pilamas sluoksnis sausos medžiagos. Vietoje tokių plokščių galima panaudoti skiedrų arba drožlių plokštes su specialiomis įpjovomis šone.

Saugoti nuo drėgmės

Vienintelis trūkumas – tokios grindys labai bijo vandens, todėl jas reikia pradėti rengti jau išmėginus vandentiekio ir šildymo sistemas. Ant perdangos, prieš pilant sausojo mišinio sluoksnį, yra dedama nuo vandens garų apsauganti medžiaga – polietileno plėvelė, bitumu padengtas popierius. Prie pat sienos dedama speciali juosta, padedanti išvengti „garso tiltelių”. Jei grindų plokštė remsis tiesiai į sienos apačią, namai bus kur kas triukšmingesni.

Iš pradžių ant perdangos dedama plėvelė, paskui pilamas sausas mišinys, o ant jo viršaus – grindų plokštės. Svarbiausia, kad tokios grindys yra lengvesnės, įrengiamos daug greičiau, nes nereikia laukti, kol betonas sustings.

Sausasis sluoksnis

Sausajam sluoksniui gali būti panaudojamas keramzitas, kvarcinis smėlis ir bet kokia kita biri neorganinė medžiaga. Birusis sluoksnis dažniausiai būna 3-5 centimetrai, tai priklauso nuo pagrindo nelygumo ir komunikacijų – juk dabar vamzdžiai ir laidai slepiami po grindimis.

Jeigu pagrindas yra lygus, vietoje biraus sluoksnio galima panaudoti putų polistirolą, akmens arba stiklo vatą.

Grindų plokštės dedamos taip, kad tarp jų nebūtų tarpelių. Jos „suveriamos” panaudojant jose padarytas ertmes ir dar suklijuojamos. Ant taip įrengtų grindų lengva pakloti paskutinį sluoksnį – parketą, plyteles, kiliminę dangą ar linoleumą. Jei patalpa bus drėgna, tarkim, tai vonios kambarys, plokštės dar papildomai izoliuojamos tepant specialiais mišiniais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.