Žymos archyvas: patiekalas

Naujieji metai – pavasarį

Kinijoje – šventinė savaitė. Žmonės pasitinka 2008-uosius, kurie pagal Rytų horoskopą yra Žiurkės metai. Populiariausia Kinijoje Pavasario šventė, arba Naujieji metai pagal Mėnulio kalendorių, prasidėjo naktį iš vasario 6 į 7 dieną. Tačiau vienos dienos linksmybėmis čia neapsiribojama. Šventė oficialiai … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Įvairenybės | Žymos: | Komentuoti

Naujam pasauliniam kulinarijos rekordui pasiekti prireikė trijų tonų malkų ir 15 litrų aliejaus

Trijų tonų malkų ir 15 litrų aliejaus prireikė prancūzų virėjui Kristianui Falkui (Christian Falco), kad pasiektų kulinarinį rekordą Maroke. Kaip praneša pirmadienį vietos spauda, naujas pasaulio rekordas – arabų patiekalas „mešui“ iš viso kupranugario – užregistruotas per praėjusias poilsio dienas … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Įvairenybės | Žymos: , , | Komentuoti

Pajūrio kurortai vargšų nelaukia

Kelioms dienoms vykstant į pajūrį pasiimti tūkstantį litų tikrai nebūtų per daug. Kaip ir tikėtasi, populiariausiuose kurortuose paslaugų teikėjai kainas kiek galėdami padidino. Vidutinių pajamų poilsiautojams didelį įspūdį gali padaryti kelių šimtų litų sąskaita už nakvynę, pusšimtis litų už skanesnį … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Laisvalaikis | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Atgaivinta antikinė technologija

Vienas italų dizaino fabrikas sukūrė unikalų makaronų virimo puodą, kuriame yra įdiegta antikos laikų technologija. Gaminant šiuo gurmanams skirtu puodu, makaronai verdami naudojant labai mažai vandens, dėl ko išlaiko autentišką ir natūralų skonį. Puode įdiegtas specifinis makaronų ruošimo būdas, vadinamas … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Interjeras | Žymos: , | Komentuoti

Britai pamėgo spagečius

Populiariausias patiekalas Didžiojoje Britanijoje – itališki spagečiai su padažu. Per visą savo gyvenimą vidutinis statistinis britas suvalgo 2960 porcijų makaronų su smulkiai kapota jautiena ir pomidorų padažu. Šis faktas užfiksuotas, kai šalies vyriausybės iniciatyva buvo atliktas specialus tyrimas. Antrąją vietą … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Įvairenybės | Žymos: , , | Komentuoti

Niujorko gyventojai jau gali paskanauti picos už 1000 JAV dolerių

Picos, kuri kainuoja 1000 JAV dolerių, jau galima paskanauti vienoje iš Niujorko picerijų Ist Saido rajone. Kaip praneša vietos žiniasklaida, jos įdarą sudaro 200 g juodųjų ir raudonųjų ikrų, omarų uodegėlės ir vasabis (japoniški aštrūs krienai) grietinės padaže. „Šis patiekalas … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Įvairenybės | Žymos: | Komentuoti

Kalėdaičiai ant šventinio stalo atkeliauja iš Lenkijos

Kūčių patiekalą – kalėdaitį, laužomą prie stalo susirinkus visiems šeimos nariams, galima įsigyti bažnyčiose, tačiau pasidomėjus, ar Klaipėdoje esančiose Dievo namuose šis Kūčių patiekalas kepamas, paaiškėjo, jog kalėdaičiai ant mūsų šventinio stalo atkeliauja iš Lenkijos. Kristaus Karaliaus, Marijos Taikos Karalienės, … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Kultūra | Žymos: , | Komentuoti

Džiovintos menkės – kulinarinis paveldas

Džiovintos žuvys ir jūros žinduolių mėsa buvo tradicinis eskimų, samių ir kitų šiaurės tautų maistas. Viduramžiais džiovintos menkės buvo pagrindiniai konservai kariūnams ir jūreiviams. Ir šiais laikais jos lieka viena pagrindinių atokių Norvegijos regionų ūkio šaka. Žuvų paruošimas Yra du … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Įvairenybės | Žymos: , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Kūčių patiekalai ir tradicijos

Susirinkę prie paskutinės advento vakarienės stalo sukalbėsime maldą, prisiminsime tuos artimus žmones, kurie jau mirę ar dėl kitų priežasčių nesėdi prie balta staltiese užtiesto stalo, padėkosime vieni kitiems už buvimą kartu, palinkėsime sėkmės kitais metais ir, pasidaliję kalėdaitį, pradėsime Kūčių … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 komentaras

Augusi karališkuosiuose soduose

Bulvės Lietuvoje atsirado prieš porą šimtmečių. Anuomet bulvė, kaip užjūrio keistenybė, buvo auginama karališkuosiuose soduose, o vėliau ją karaliai valgė vietoje įkyrėjusių košių. Didikai taip pat stengėsi neatsilikti nuo rūmų mados ir negailėjo pinigų madingam augalui įsigyti, auginti ir valgyti. … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , | Komentuoti