Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
Žymos archyvas: patiekalas
Naujieji metai – pavasarį
Kinijoje – šventinė savaitė. Žmonės pasitinka 2008-uosius, kurie pagal Rytų horoskopą yra Žiurkės metai. Populiariausia Kinijoje Pavasario šventė, arba Naujieji metai pagal Mėnulio kalendorių, prasidėjo naktį iš vasario 6 į 7 dieną. Tačiau vienos dienos … Skaityti toliau
Naujam pasauliniam kulinarijos rekordui pasiekti prireikė trijų tonų malkų ir 15 litrų aliejaus
Trijų tonų malkų ir 15 litrų aliejaus prireikė prancūzų virėjui Kristianui Falkui (Christian Falco), kad pasiektų kulinarinį rekordą Maroke. Kaip praneša pirmadienį vietos spauda, naujas pasaulio rekordas – arabų patiekalas „mešui” iš viso kupranugario – … Skaityti toliau
Atgaivinta antikinė technologija
Vienas italų dizaino fabrikas sukūrė unikalų makaronų virimo puodą, kuriame yra įdiegta antikos laikų technologija. Gaminant šiuo gurmanams skirtu puodu, makaronai verdami naudojant labai mažai vandens, dėl ko išlaiko autentišką ir natūralų skonį. Puode įdiegtas … Skaityti toliau
Britai pamėgo spagečius
Populiariausias patiekalas Didžiojoje Britanijoje – itališki spagečiai su padažu. Per visą savo gyvenimą vidutinis statistinis britas suvalgo 2960 porcijų makaronų su smulkiai kapota jautiena ir pomidorų padažu. Šis faktas užfiksuotas, kai šalies vyriausybės iniciatyva buvo … Skaityti toliau
Niujorko gyventojai jau gali paskanauti picos už 1000 JAV dolerių
Picos, kuri kainuoja 1000 JAV dolerių, jau galima paskanauti vienoje iš Niujorko picerijų Ist Saido rajone. Kaip praneša vietos žiniasklaida, jos įdarą sudaro 200 g juodųjų ir raudonųjų ikrų, omarų uodegėlės ir vasabis (japoniški aštrūs … Skaityti toliau
Kalėdaičiai ant šventinio stalo atkeliauja iš Lenkijos
Kūčių patiekalą – kalėdaitį, laužomą prie stalo susirinkus visiems šeimos nariams, galima įsigyti bažnyčiose, tačiau pasidomėjus, ar Klaipėdoje esančiose Dievo namuose šis Kūčių patiekalas kepamas, paaiškėjo, jog kalėdaičiai ant mūsų šventinio stalo atkeliauja iš Lenkijos. … Skaityti toliau
Džiovintos menkės – kulinarinis paveldas
Džiovintos žuvys ir jūros žinduolių mėsa buvo tradicinis eskimų, samių ir kitų šiaurės tautų maistas. Viduramžiais džiovintos menkės buvo pagrindiniai konservai kariūnams ir jūreiviams. Ir šiais laikais jos lieka viena pagrindinių atokių Norvegijos regionų ūkio … Skaityti toliau
Augusi karališkuosiuose soduose
Bulvės Lietuvoje atsirado prieš porą šimtmečių. Anuomet bulvė, kaip užjūrio keistenybė, buvo auginama karališkuosiuose soduose, o vėliau ją karaliai valgė vietoje įkyrėjusių košių. Didikai taip pat stengėsi neatsilikti nuo rūmų mados ir negailėjo pinigų madingam … Skaityti toliau