Atgaivinta antikinė technologija

Vienas italų dizaino fabrikas sukūrė unikalų makaronų virimo puodą, kuriame yra įdiegta antikos laikų technologija.

Gaminant šiuo gurmanams skirtu puodu, makaronai verdami naudojant labai mažai vandens, dėl ko išlaiko autentišką ir natūralų skonį.

Puode įdiegtas specifinis makaronų ruošimo būdas, vadinamas koncentracija, egzistavo dar antikiniais laikais: jį praktikavo alyvuogių rinkėjai, kai, išsiruošę į alyvuogių giraites, būdavo priversti ruošti pietus turėdami labai mažai vandens. Neįprastą makaronų skonį lemia tai, jog, verdant nedideliame vandens kiekyje, jų sudėtyje esantis krakmolas neištirpsta.

Kitas puodo pranašumas – funkcionalumas. Tame pačiame puode tuo pačiu metu galima virti ne tik makaronus, bet ir ruošti padažą, todėl makaronų su padažu patiekalas paruošiamas ypač greitai. Pirmiausiai į puodą yra dedami nevirti makaronai, kurie lengvai apkepinami. Tuomet į puodą beriami padažui skirti ingredientai, kurie išmaišomi ir užpilami vandeniu ar sultiniu. Patiekalas verdamas puodą uždengus specialiu dangčiu, puodo turinį reguliariai pamaišant.

Makaronai ir padažas išverdami maždaug per 10 minučių. Gaminant klasikiniu būdu, per šį laiką paruošiami tik makaronai. Be to, visam patiekalui naudojamas tik vienas puodas, kai gaminant klasikiniu būdu tenka naudotis mažiausiai dviem. Pagamintas patiekalas patiekiamas tame pačiame puode.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.