Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
Žymos archyvas: patiekalas
Kaip kepti žuvį?
Ar tinkamai iškepta žuvis, paprastai niekas sau nesuka galvos. Jeigu patiekalas pavyko, vadinasi, ir žuvis buvo gera, ir kepėjas (-a) vykęs. Tačiau nežinant kai kurių taisyklių galima niekada ir nepagaminti padoraus žuvies patiekalo. Keletas profesionalių … Skaityti toliau
Orkaitė pati „iškepa“ pasirinktą patiekalą
Naujausios buitinės technikos gamintojo „Electrolux” orkaitės pačios „iškepa” norimą patiekalą pagal jose užprogramuotus receptus: nustato ir kepimo metu reguliuoja tinkamiausią temperatūrą, kepimo laiką ir režimą, kaitinimo lygį. Gaminant šiomis orkaitėmis, virtuvėje šeimininkaujantiems nebereikia tikrinti, ar … Skaityti toliau
Išsipildžiusi simbolio svajonė
Oficialiu šių metų pasaulio krepšinio čempionato simboliu paskelbtas Blogasis Batsas-Maru – nepaklusnaus charakterio pingvinas, kuris nekenčia pralaimėjimų. Jis čempionatą pagyvins kartu su savo šeimos nariais ir draugais. Šis, Japonijoje bei kitose rytų šalyse labai populiarus … Skaityti toliau
Lyderiai vaišinosi langustais ir vištomis
Peterburge (Rusija) susirinkusiems Didžiojo aštuoneto (G-8) valstybių ir vyriausybių vadovams su žmonomis pirmąją oficialių renginių dieną per pietus Petro I rūmuose buvo pasiūlyta zefyrų iš langustų ir perlinių vištų krūtinėlių kepsnių. Vištienos kepsnys buvo patiektas … Skaityti toliau
Šparagai: delikatesai iš gėlių darželio
Jie auga mūsų gėlynuose ir nuo seno vadinami smidrais. Bet ar daugelis žinome, kad jie yra ne tik valgomi, bet ir laikomi delikatesu. Vakarų Europoje šparagai yra viena brangiausių ir dėl įmantraus skonio labiausiai vertinamų … Skaityti toliau
Bulgarai – savikritiški ir linksi galvą sakydami „ne”
(4)Raudonųjų rožių šalimi vadinamoje Bulgarijoje labai lengva patekti į bendravimo aklavietę, mat bulgarai linksėdami galva sako „ne”, ir atvirkščiai – tokia yra tautinė maniera. Keistenybių šioje šalyje – apsčiai: tave apgauna banke keičiant valiutą, bulgarai … Skaityti toliau
Karalius – virtuvėje
Rūmų dailininku vadinamas Vidas Bizauskas – žinomas juvelyras, savo srities profesionalas. Jis sukūrė Klaipėdos ir Šiaulių merų regalijas, šių miestų garbės piliečių medalius, tarybos narių ženklus, Klaipėdos kultūros magistrų ir A.Šabaniausko konkurso laureatų žiedus. Išpuošė … Skaityti toliau
Ir šiuolaikinės šeimininkės ruošia atsargas žiemai
(1)Vasarą ir rudenį, kai nuimamas gausiausias vaisių, uogų ir daržovių derlius, pats metas ruošti jų atsargas žiemai. Tačiau šiuolaikinės šeimininkės vis rečiau verda kompotus ar gamina uogų drebučius, konservuoja agurkus ir grybus. Kam vargti, jei … Skaityti toliau
Vienintelį Vilniuje košerinį restoraną saugos ištrauka iš Toros
Atgimęs sostinės „Senamiesčio dominijos” kvartalas nuo šiol vilios ir vieninteliu sostinėje košerinio maisto restoranu. Jam suteiktas Lietuvos žydų bendruomenės Vyriausiojo rabino sertifikatas, o kiekvienas patiekalas ruošiamas pagal griežtas taisykles. Naujasis „Kineret” restoranas siūlys net pusšimtį … Skaityti toliau