Lyderiai vaišinosi langustais ir vištomis

Peterburge (Rusija) susirinkusiems Didžiojo aštuoneto (G-8) valstybių ir vyriausybių vadovams su žmonomis pirmąją oficialių renginių dieną per pietus Petro I rūmuose buvo pasiūlyta zefyrų iš langustų ir perlinių vištų krūtinėlių kepsnių.

Vištienos kepsnys buvo patiektas su salierų galetomis ir aviečių padažu, taip pat buvo siūloma didžiojo eršketo ikrų ant šiltų sklindžių su šviežiomis žemuogėmis, peterhofiškų sterlių, šerbeto iš peletrūno ir kriaušių antpilo, taip pat stirnienos su triufelių padažu ir bulvinių saulėgrąžų koše bei braškių su juodaisiais pipirais ir balzamiko padažu.

Iš tauriųjų gėrimų Didžiojo aštuoneto delegacijų nariams buvo pasiūlyta raudonojo ir baltojo vyno. Taip pat meniu buvo įvairių sulčių, mineralinio vandens, arbatos ir kavos. Jų paragauti G-8 valstybių ir vyriausybių vadovai galėjo Petro I rūmų šokių salėje šeštadienį.

Pietų Petro I rūmuose – vienintelis susitikimo renginys, vykęs ne Konstantino rūmuose Strelnoje. Būtent valstybinio Kongreso rūmų komplekso teritorijoje Strelnoje Aštuoneto lyderiai gyvens ir dirbs dvi dienas.

Savo ruožu tarptautinė organizacija „Oxfam” tarptautiniame spaudos centre, esančiame viename „Kongreso rūmų” komplekso paviljonų, iškabino savo parodinį meniu Aštuoneto lyderiams.

Valgiaraštyje nurodyti trys patiekalai: pirmasis patiekalas – nafta, pagrindinis patiekalas – nafta, desertas – nafta. Šalia valgiaraščio nupieštos žmonių figūros su kaukėmis, jie paeiliui su pasitenkinimu rodo meniu ir apetitiškai glosto pilvus.

Karikatūriniai prezidentai susilaukė didelio žurnalistų dėmesio.

Kaip sakoma organizacijos „Oxfam” išplatintame pranešime, šia akcija norima parodyti siaurą šio viršūnių susitikimo tematikos kryptį.

Organizacija ragino G-8 lyderius pagrindine svarstymų tema pasirinkti kovą su pasauliniu skurdu.

Akciją surengusi nevyriausybinė organizacija „Oxfam”, dirbanti daugiau kaip šimte pasaulio šalių, buvo viena nevyriausybinių organizacijų, akredituotų susitikimo spaudos centre.

Organizatoriai, kaip ir žadėjo, sudarė jos atstovams galimybę laisvai dirbti ir savo poziciją pateikti visuomenei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.