Princus įžeidė nuotraukos

Didžiosios Britanijos princai Viljamas ir Haris apgailestauja dėl to, kad Italijos spauda išspausdino jų motinos princesės Dianos nuotrauką automobilio nuolaužose tuoj po avarijos, kurios metu ji žuvo.

„Esame labai nusiminę dėl tokio žemo poelgio”, – sakoma Viljamo ir Hario pareiškime, kurį išplatino jų tėvo princo Čarlzo oficialioji rezidencija Londone – Klarenso rūmai.

„Nepaisant to, kad per pastaruosius aštuonerius metus tiek daug žmonių palaikė mus ir mūsų motinos atminimą, mes manome, jog neatliktume savo pareigos, jeigu negintume jos taip, kaip ji kadaise gynė mus”, – sakoma pareiškime.

Italijoje leidžiamas žurnalas „Chi” išspausdino nuotrauką, kurioje 1997-ųjų rugpjūtį tuoj po autoavarijos Paryžiaus tunelyje Dianai uždedama deguonies kaukė.

Kraupi avarija tąsyk nusinešė Dianos, jos mylimojo Dodžio Fajedo ir vairuotojo Anri Polo gyvybes.

„Chi” redaktorius Umbertas Brindanis sakė nuotrauką paėmęs iš Prancūzijoje neseniai pasirodžiusios kriminalinių istorijų autoriaus Žano Mišelio Karadeko knygos „Ledi Diana: kriminalinis tyrimas” („Lady Diana: The Criminal Investigation”).

Karininko karjeros siekiantys Viljamas ir Haris paragino kitas žiniasklaidos priemones susilaikyti nuo šios nuotraukos perspausdinimo.

„Kreipiamės į visas pasaulio žiniasklaidos priemones, prašydami suprasti, kad tokios medžiagos išspausdinimas labai skaudina mus, mūsų tėvą, mūsų mamos šeimą ir visus tuos, kurie ją taip mylėjo ir gerbė”, – sakė jie.

Pasak Britanijos naujienų agentūros „Press Association”, U.Brindanis sakė, kad fotografija su antrašte „Išskirtinis pasaulis: paskutinė nuotrauka” yra jaudinanti ir jausminga, bet ne įžeidžianti.

„Išspausdinau nuotrauką dėl vienos labai paprastos priežasties – jos dar niekas nematė, – sakė redaktorius. – Mano nuomone, tai nėra nuotrauka, kuri įžeistų princesės Dianos atminimą”.

Pasak pranešimų, Ž.M.Karadeko knygoje yra daugiau nuotraukų, darytų tuoj po autoavarijos „Pont de l’Alma” tunelyje, taip pat ir skrodimo diagramos, kuriose pateikiamas detalus Dianos sužalojimų masto įvertinimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.