Naujam pasauliniam kulinarijos rekordui pasiekti prireikė trijų tonų malkų ir 15 litrų aliejaus

Trijų tonų malkų ir 15 litrų aliejaus prireikė prancūzų virėjui Kristianui Falkui (Christian Falco), kad pasiektų kulinarinį rekordą Maroke. Kaip praneša pirmadienį vietos spauda, naujas pasaulio rekordas – arabų patiekalas „mešui” iš viso kupranugario – užregistruotas per praėjusias poilsio dienas Maroko kurortiniame Safio miestelyje.

Patiekalui pagaminti prireikė 15 valandų. Ant iešmo buvo užmautas visas trejų metų amžiaus kupranugaris, sveriantis 550 kg. Rekordas buvo oficialiai užfiksuotas dalyvaujant Gineso (Guinness) rekordų knygos atstovams. Šioje knygoje garsaus prancūzų virėjo pavardė jau paminėta šešis kartus. Pavyzdžiui, 1996 m. jam pavyko iškepti visą jautį, sveriantį apie toną. Iš viso per visą savo karjerą prancūzų kulinarijos meistras iškepė daugiau nei 500 jaučių ant iešmo.

Šįkart kulinarijos šventei surengti rėmėjai, daugiausia Safio restoranų savininkai, išleido 10 tūkst. eurų. Tačiau jų išlaidos buvo beveik visiškai padengtos šeštadienio vakare. 500 turistų ir Safio gyventojai turėjo galimybę paragauti pagaminto „mešui”, sumokėję už kiekvieną porciją po 150 Maroko dirhamų (apie 13 eurų).

Safio mieste jau ne pirmą kartą registruojamas pasaulinis kulinarinis rekordas. 1999 metais šiame Maroko kurorte buvo pagamintas pagal dydį rekordinis vietos virtuvės patiekalas „tadžinas” – troškinta mėsa su daržovėmis. Šis 8-erių metų įvykis taip pat įamžintas Gineso rekordų knygos puslapiuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.