Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
Žymos archyvas: šaukštus
Vasaros gėrybės – geri sargai nuo vėžio
(1)Žolelėmis kvepiančiame kabinete pacientus pasitinkantis Vilniaus universiteto Onkologijos instituto fitoterapeutas Juozas Ruolia ragina patiems susikurti sąlygas, nepalankias rastis vėžiui. „Žmonės manęs dažnai prašo, kad duočiau žolių, pakeičiančių chirurginį gydymą. Atsakau, jog nei Rytų, nei Vakarų … Skaityti toliau
Kai po šalnų pradės žydėt alyvos…
Paprastosios alyvos (Syringa vulgaris L.) atvežtos iš Turkijos. Bulgarijoje, Vengrijoje daug žolininkų gydymui naudoja įvairius preparatus iš alyvų. Kaip laukinis krūmas auga Karpatuose ir Kryme. Gydymui naudojami žievė, pumpurai, lapai, žiedai. Visuose yra farnezolio, eterinio … Skaityti toliau
Medus – natūralus vaistas nuo peršalimo
Visi žino, kad medus naudingas sveikatai. Jis normalizuoja daugelio vidaus organų darbą, gerina kraujo sudėtį, stiprina imunitetą, yra galingas energijos šaltinis, saugantis mūsų organizmą nuo ankstyvo senėjimo. Kaip natūrali gydomoji priemonė medus nuo seno vartojamas … Skaityti toliau
Čigonių „paslaugų” kainos ribų neturi
„Atsinešk du šaukštus druskos, du šaukštus vandens ir kelnaites. Paimk dvi 50 litų kupiūras ir jas sukryžiavusi įsidėk prie širdies į liemenuką. Taip pas mane ir ateik…” Tokiais žodžiais Klaipėdos senajame turguje čigonė bandė išvilioti … Skaityti toliau
Pragėriau sveikatą ir galvą man skauda…
Vakar pergėrėte ir dabar sėdite kvadratine galva, apsikabinę rūgštelės butelį? Gerai darote. Agurkų sūrymas – geriausia priemonė druskų bei vandens netekusiam organizmui reanimuoti. Tačiau istorija žino ir subtilesnių receptų. Senovės Romos istorikas Plinijus vyresnysis, iš … Skaityti toliau
Avižiniai dribsniai
Nuo vaikystės nemėgstate košės? Tada dažniau valgykite avižinių dribsnių, kuriuose gausu vitaminų C, K, E, B1 bei mineralinių medžiagų: magnio, kalio ir geležies. Energiniai batonėliai Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, gilią kepimo formą ištepti aliejumi. … Skaityti toliau
Į pavasario mišką – vitaminų ir vaistų
Kaip sustiprinti po žiemos pavargusį organizmą, kokias pavasario žoleles naudoti įvairiems negalavimams įveikti, pataria ajurvedos žinovė bei žolininkė Dalia Kenešienė. Valo organizmą Pavasarį pravartu gerti vyšnių ar juodųjų serbentų šakelių arbatą. Susmulkintas šakeles galima tiesiog … Skaityti toliau
Mangų stebuklai
Labiausiai paplitusios rūšies mangai – pailgi, su lygia oranžine odele, tačiau parduotuvėse pasitaiko tamsiai žalios spalvos su raudonu šonu vaisių. Prinokęs mangas turi būti minkštas, su nedideliu įdubimu prie kotelio. Prinokusio mango kauliukas nedidelis ir … Skaityti toliau
Citrininė kosmetika – odai ir plaukams
Jeigu esate šviesiaplaukė, citrina taps jums gera drauge. Plaukams… Šviežiai išspaustos citrinų sultys padės išbalinti plaukus ir atrodysite lyg išblukusi saulėje. Vienos citrinos sultis per pusę atskieskite degtine. Šiuo mišiniu ištepkite atskirtas plaukų sruogas ir … Skaityti toliau