Nuo vaikystės nemėgstate košės? Tada dažniau valgykite avižinių dribsnių, kuriuose gausu vitaminų C, K, E, B1 bei mineralinių medžiagų: magnio, kalio ir geležies.
Energiniai batonėliai
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, gilią kepimo formą ištepti aliejumi. Sumaišyti 100 gramų avižinių dribsnių ir 75 gramus dribsnių su džiovintais vaisiais. Ištirpinti 75 g sviesto su 50 g rudojo cukraus ir 2 šaukštais medaus arba sirupo, supilti į dribsnius ir gerai išmaišyti. Dėti į kepimo formą, šaukštu išlyginti. Kepti apie 20 minučių, atvėsinti, o kai masė sukietės, supjaustyti gabaliukais.
Su braškėmis
4 šaukštus avižinių dribsnių apšlakstyti keliais šaukštais vandens. Įpilti 4 šaukštus pieno, 2 šaukštus citrinos sulčių, dėti šaukštą medaus ir išmaišyti. Nuplautas braškes nusausinti, supjaustyti ir išdėlioti ant dribsnių. Galima pagardinti kepintais migdolais.
Su obuolių sultimis
Į stiklinį indą suberti 200 gramų avižinių dribsnių su džiovintais vaisiais, užpilti pusę litro obuolių sulčių, uždengti ir padėti nakčiai į šaldytuvą. Pusryčiams patiekti su neriebiu jogurtu, liesa varške arba vaisių salotomis.
Stiprybės kokteilis
Plakikliu suplakti 150 gramų natūralaus jogurto arba liesos varškės, mango, banano ar kito mėgstamo vaisiaus minkštimą, 2 šaukštus avižinių dribsnių ir 4 gabaliukus ledo. Viską gerai išsukti iki vientisos masės.
Kalakutienos kepsniukai
Sumaišyti 6 šaukštus avižinių dribsnių, 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus švelnių garstyčių ir keletą supjaustytų šalavijo lapelių. Pagardinti šviežiais maltais juodaisiais pipirais. Į aliejumi pateptą skardą dėti keturis gabaliukus kalakutienos filė, ant kiekvieno krėsti avižinių dribsnių masės ir kepti vidutinio karščio orkaitėje. Skanu su bulvių koše ir virtomis šparaginėmis pupelėmis.