Avižiniai dribsniai

Nuo vaikystės nemėgstate košės? Tada dažniau valgykite avižinių dribsnių, kuriuose gausu vitaminų C, K, E, B1 bei mineralinių medžiagų: magnio, kalio ir geležies.

Energiniai batonėliai

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, gilią kepimo formą ištepti aliejumi. Sumaišyti 100 gramų avižinių dribsnių ir 75 gramus dribsnių su džiovintais vaisiais. Ištirpinti 75 g sviesto su 50 g rudojo cukraus ir 2 šaukštais medaus arba sirupo, supilti į dribsnius ir gerai išmaišyti. Dėti į kepimo formą, šaukštu išlyginti. Kepti apie 20 minučių, atvėsinti, o kai masė sukietės, supjaustyti gabaliukais.

Su braškėmis

4 šaukštus avižinių dribsnių apšlakstyti keliais šaukštais vandens. Įpilti 4 šaukštus pieno, 2 šaukštus citrinos sulčių, dėti šaukštą medaus ir išmaišyti. Nuplautas braškes nusausinti, supjaustyti ir išdėlioti ant dribsnių. Galima pagardinti kepintais migdolais.

Su obuolių sultimis

Į stiklinį indą suberti 200 gramų avižinių dribsnių su džiovintais vaisiais, užpilti pusę litro obuolių sulčių, uždengti ir padėti nakčiai į šaldytuvą. Pusryčiams patiekti su neriebiu jogurtu, liesa varške arba vaisių salotomis.

Stiprybės kokteilis

Plakikliu suplakti 150 gramų natūralaus jogurto arba liesos varškės, mango, banano ar kito mėgstamo vaisiaus minkštimą, 2 šaukštus avižinių dribsnių ir 4 gabaliukus ledo. Viską gerai išsukti iki vientisos masės.

Kalakutienos kepsniukai

Sumaišyti 6 šaukštus avižinių dribsnių, 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus švelnių garstyčių ir keletą supjaustytų šalavijo lapelių. Pagardinti šviežiais maltais juodaisiais pipirais. Į aliejumi pateptą skardą dėti keturis gabaliukus kalakutienos filė, ant kiekvieno krėsti avižinių dribsnių masės ir kepti vidutinio karščio orkaitėje. Skanu su bulvių koše ir virtomis šparaginėmis pupelėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.