Citrininė kosmetika – odai ir plaukams

Jeigu esate šviesiaplaukė, citrina taps jums gera drauge.

Plaukams…

Šviežiai išspaustos citrinų sultys padės išbalinti plaukus ir atrodysite lyg išblukusi saulėje. Vienos citrinos sultis per pusę atskieskite degtine. Šiuo mišiniu ištepkite atskirtas plaukų sruogas ir 10-15 minučių pabūkite saulėje (pavasaris ne už kalnų). Beje, būtent šiuo ekologišku būdu savo gelsvas garbanas šviesinasi supermodelis Claudia Schiffer. Vienintelė sąlyga – plaukai turi būti sveiki ir natūraliai šviesūs.

Likusioms siūlytume ne mažiau naudingą kvapiojo skalavimo receptą.

Sykį užplikytos juodosios arbatos arbatžolių virinkite dviejuose litruose vandens kartu su 1 šaukšteliu žaliosios arbatos. Leiskite nuovirui ataušti, įpilkite šviežiai išspaustų citrinos sulčių ir kruopščiai išmaišykite. Gautu mišiniu išskalaukite išplautus plaukus ir neperplaukite.

Jeigu jūsų plaukai šviesūs, tą patį mišinį galite paruošti be juodosios arbatos. Šis vitaminų kokteilis suteikia plaukams žvilgesio, ypač žiemos mėnesiais, kai jie atrodo blankūs ir negyvi. Šis receptas padės atsikratyti įsipykusio elektrinimosi, kankinančio plaukus, kai prisiliečiate prie vilnonių drabužių.

Riebiems plaukams taip pat naudingas šis rūgštus vaisius. Kai plaukai greitai riebaluojasi ir pagal visus požymius priskirtini riebiajam tipui, padeda citrinos žievelė. Stambiai sutarkuokite citriną su visa žievele, sudėkite į stiklainį ir užpilkite 100 g degtinės. Sandariai uždarykite ir palaikykite 5-7 dienas tamsioje vietoje. Antpilą nukoškite per dvigubą marlę, nuspauskite ir įmaišykite 1 šaukštelį glicerino. Kruopščiai išmaišykite mediniu šaukštu ir uždenkite dangteliu. Gautu losjonu 30-40 minučių prieš plovimą įtrinkite galvos odą. Jeigu kas antrą dieną tokiu būdu įtrinsite galvą, po 20 dienų pajusite skirtumą – plaukai ims skleisti malonų aromatą.

Greitoji kaukė: 30 minučių prieš trinkdamasi galvą į riebius plaukus įtrinkite mišinio, paruošto iš šaukštelio citrinos sulčių, medaus, alavijo ir kiaušinio trynio.

Jeigu plaukai nekelia jokių rūpesčių, palepinkite juos vitaminų kaukėmis. Pavyzdžiui: į keraminį dubenėlį išspauskite 2 citrinų sultis, įpilkite 1 šaukštą vandens, kruopščiai išmaišykite. Įberkite 1 šaukštą kvietinių arba avižinių miltų, maišykite, kol gausite vientisą tyrelę. Pusvalandį prieš plovimą ištepkite galvos odą ir plaukų šaknis gautu mišiniu, apsiriškite galvą linine ar medvilnine skarele. Ištrinkite galvą įprastu šampūnu.

Įpraskite kasdien įtrinti plaukus citrinų vandeniu – bus lengviau iššukuojami ir ims žvilgėti. Citrinų vandens paruošti nesunku: emaliuotame puodelyje užvirkite pusę stiklinės vandens, įmeskite pusę saujos citrinų žievelių (šviežių arba džiovintų) ir pavirkite 10-15 minučių. Nuoviru įtrinkite plaukų šaknis likus pusvalandžiui iki plovimo, po to ištrinkite plaukus švelniu šampūnu. Galėsite pamiršti putas ir želė – šukuosena išlaikys reikiamą formą.

Beje, citrinų vandeniu galite sėkmingai gydytis pleiskanas. Universali kaukė su citrinų žievelėmis tinka visų tipų plaukams: 3-4 džiovintas citrinų žieveles sumalkite kavamale, sumaišykite su 1 šaukštu grietinės ir išplaktu kiaušinio tryniu. Viską kruopščiai sumaišykite. Ištepkite kauke galvos odą. Užsidėkite polietileno kepuraitę, apriškite galvą frotiniu rankšluosčiu arba vilnone skara. Maždaug po pusvalandžio išplaukite galvą švelniu šampūnu ir nepamirškite pasigrožėti savimi veidrodyje.

… ir odai

Citriną galite naudoti ir kaip kosmetikos priedą, tačiau visada atminkite, kad koncentruotomis, neskiestomis citrinų sultimis negalima teptis veido, nes kai kurių tipų odai jos gali pasirodyti per daug agresyvios. Tačiau tose vietose, kur oda suragėjusi, citrinų sultis galite naudoti ir neskiestas.

Pavyzdžiui, norėdama suminkštinti šiurkščias ir neestetiškai patamsėjusias alkūnes, trinkite jas perpjautos citrinos puselėmis. Svarbiausia – kantrybė. Po dviejų trijų dienų alkūnių oda pašviesės ir taps švelni.

Iš citrinų galite paruošti tobulą rankų losjoną, kuris ne tik puikiai sudrėkins odą, bet ir padės atsikratyti smulkių raukšlelių. Sumaišykite citrinų sultis ir minkštimą su rožių vandeniu ir losjoną atsargiai įtrinkite į odą. Jeigu jūsų rankos atrodo nekaip, įmaišykite į losjoną smulkaus cukraus. Ištepkite rankas ir masažuokite, kol nebesijaus cukraus kristalų. Po to losjoną nuplaukite šiltu vandeniu, patepkite rankas kremu – rankų oda bus lygi. Jeigu šią priemonę naudosite reguliariai, netrukus rankos taps švelnios, o raukšlelės – beveik nepastebimos.

Citrinos – tikras išsigelbėjimas riebiai ir problemiškai odai. Dėl dezinfekuojamųjų ir poras sutraukiančių savybių jos padeda atkurti normalią odos rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, pastebimai sumažina riebalų kiekį odos paviršiuje, be to, panaikina pavienius, tačiau klastingus spuogelius.

Citrininę kosmetiką galite naudoti įvairiais pavidalais – ir kaip pagrindinę priežiūros priemonę, ir kaip kaukių sudedamąją dalį. Pavyzdžiui, sumaišiusi pusės citrinos sultis su stikline mineralinio vandens gausite puikų tonizuojamąjį losjoną. Jeigu pajusite odos dilgčiojimus, losjoną atskieskite dar trupučiu vandens. Po procedūros atsargiai nuspauskite veidą popierine servetėle, bet nešluostykite rankšluosčiu. Citrinų tirpalą galite ir užšaldyti, o paskui, ledo kubelius suvyniojusi į plono audinio skiautę arba servetėlę, švelniais judesiais ištrinkite veidą. Oda taps gaivi ir matinė.

Ar mėgstate paburti savo „naminiame kosmetikos salone”? Nenusiminkite, kad turite paprastą, o ne ištaigingą sūkurinę vonią, juk svarbiausia – rezultatas! Į šaukštą neriebaus kremo be jokių priedų įmaišykite 1/3 šaukštelio citrinos minkštimo ir 1/3 šaukštelio sutrinto alavijų minkštimo kartu su sultimis. Plonu sluoksniu ištepkite veidą, palaukite pusę minutės ir kremo perteklių kruopščiai nuvalykite vatos tamponu. Ši priemonė ne tik padeda nuvalyti dulkes bei kitokius nešvarumus nuo odos, bet ir atkuria jos šarmų bei rūgščių pusiausvyrą.

Riebiai odai naudokite tokį tirpalą: išplakite vieno kiaušinio baltymą, supilkite jį į butelį plačiu kakleliu, išspauskite 2-3 citrinų sultis ir įpilkite 1/4 stiklinės degtinės. Išplakite, kad gautumėte baltą emulsiją, įberkite druskos ant peilio galo ir įmaišykite šaukštelį glicerino. Šiuo skysčiu valykite veidą prieš miegą, paskui nusiprauskite šaltu vandeniu.

Jeigu jūsų oda riebi, su išsiplėtusiomis poromis ir raukšlelių raizginiu – labai naudinga baltymų kaukė, kuriai paruošti prireiks pusės citrinos sulčių ir vieno kiaušinio baltymo. Šį mišinį tolygiu sluoksniu užtepkite ant veido. Susidarius plėvelei, užtepkite antrąjį sluoksnį ir po 20 minučių nuplaukite vandeniu.

Matinį efektą turi ir tokia kaukė: standžiai išplaktą kiaušinio baltymą sumaišykite su tarkuota citrinos žievele. Užtepkite kaukę ir palaikykite 20 minučių.

Kol pliuškensitės vonioje, užsidėkite ant veido kaukę iš kiaušinio trynio su citrina arba raugintais kopūstais – ji ypač naudinga riebiai odai. Beje, prieš guldama į vonią, supilkite į vandenį vienos citrinos sultis, įmeskite ir žievelių. Po tokių maudynių oda taps matinė, švelni ir subtiliai kvepės.

Normaliai veido odai tinka medaus ir citrinos kaukė. Šaukštą medaus sumaišykite su 5-10 lašų citrinos sulčių ir trupučiu avižinių miltų. Ištepkite veidą ir palaikykite 15 minučių, po to nuplaukite drungnu vandeniu.

Senstančiai ir vystančiai odai paruoškite kremą su trijų citrinų žievelėmis. Jas užpilkite stikline verdančio vandens ir palaikykite dešimt valandų. Nukoškite, įmaišykite šaukštelį medaus, trijų citrinų sultis, šaukštelį augalinio aliejaus, du šaukštus grietinėlės, tris šaukštus odekolono, pusę stiklinės rožių lapelių antpilo. Viską stropiai išmaišykite. Žinoma, kad burti nėra paprasta.

Kaklas visuomet džiugs balta ir stangria oda, jeigu jį reguliariai palepinsite pusės citrinos sulčių, arbatinio šaukštelio augalinio aliejaus ir išplakto kiaušinio baltymo kauke. Po to apvyniokite kaklą pašildytu rankšluosčiu ir 20 minučių atsipalaidavusi pagulėkite. Baigusi procedūrą kruopščiai nuplaukite kaukę ir patepkite kaklą bet kokiu maitinamuoju kremu.

Dar viena puiki vitaminų kaukė, kuri drėkina veido odą ir lygina raukšles, ruošiama šitaip: šaukštą varškės sumaišykite su keliais citrinų sulčių lašais arba susmulkintu citrinos griežinėliu. Jeigu jūsų oda labai sausa, naudinga pirma ją ištepti pašildytu augaliniu aliejumi.

Patarimas turinčioms jautrią kūno odą: prieš maudydamasi vonioje pasitepkite kūną riebiu kremu, sumaišytu su kokosų sviestu ir citrinų sultimis. Santykis ir čia nesudėtingas: 3 šaukštai tiršto kremo, šaukštas sviesto ir šaukštas citrinos sulčių su minkštimu.

Citrinų aromaterapija

Natūralūs išvalyti eteriniai aliejai turi ypatingų gydomųjų savybių. Veikdami pojūčius ir emocijas jie grąžina kūno ir sielos harmoniją. Citrinos – ne išimtis. Iš jų gaunamas eterinis aliejus – veiksminga aromaterapinė priemonė kovoti su peršalimu, depresija ir prasta nuotaika. Subtilus citrinos aromatas puikiai tonizuoja, suteikia žvalumo. stiprina gyvenimo džiaugsmą, skatina kūrybingumą.

Kremui papildyti: 5 citrinų eterinio aliejaus lašai +5 g kremo – naikina spuogus, pigmentines dėmes.

Masažas: 5 lašai, 10 g masažinio aliejaus – malšina raumenų skausmus po fizinio pervargimo, tinka reumatizmo ir varikozinio venų išsiplėtimo profilaktikai.

Vidinis vartojimas: po 1 lašą 2 kartus per dieną su arbata arba sultimis, padeda nuo galvos skausmo norint numesti svorio.

Aromatinė lempa: 3-5 lašai, padeda nuo padidėjusio kraujospūdžio, nemigos, nuovargio, peršalimo.

Aromatinė vonia: 5-7 lašai, tinka nuo peršalimo, reumatizmo ir celiulito.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.