Žymos archyvas: šaukštas

Brazilinis palas

Brazilinis palas (lot. – Percophis brasiliensis) priklauso plokščiagalvių smėlešerių šeimai ir yra žinomas dėl savo keistokai atrodančios plokščios galvos. Šios žuvys paprastai gyvena šiltuose tropiniuose bei subtropiniuose Indijos ir Ramiojo vandenynų vandenyse. Brazilinis palas laiką … Skaityti toliau

Kai šviesa atsveria tamsą

Žmogaus gyvenimas – tai nesibaigiantis laukimas! Nors ir kokie skirtingi būtų kiekvieno individo interesai, – tame nuolatinio laukimo maratone visi jie sutelkti gėrio, nors ir įvairiai suprantamo, ilgesyje. O juk joks gėris, jokia palaima neįsivaizduojama … Skaityti toliau

Dalykiniai pietūs: šis tas apie etiketą

Rankos paspaudimas buvo per minkštas. Ant taurės liko lūpų dažų žymė. Sriubos šaukštas prisipildydavo daugiau nei septynias aštuntąsias. O baisiausia, kad nė nepastebėjau, kaip suraičiau visus užsakytus patiekalus! Guodžia tik tai, kad ir mano kolegos … Skaityti toliau

„Stebuklingosios“ rudens kaukės

Saulės nauda žmogui yra gerai žinoma. Ji aprūpina tam tikrais hormonais, skatina organizme vitamino D gamybą. Tuo pat metu ji gali būti žalinga mūsų odai. Tuo itin buvo susirūpinta paskutiniaisiais praėjusio amžiaus dešimtmečiais. Į saulės … Skaityti toliau

Gydomės medumi ir propoliu

Galvos skausmas Galvai įsiskaudėjus dėl streso, prieš miegą šaukštas medaus užgeriamas stikline vandens. 1/8 šaukšto cinamono užpilama šaukštu karšto (ne verdančio) vandens, pasaldinama medumi, 30 minučių palaukiama ir vartojama kas valandą po 2 gurkšnius. Ant … Skaityti toliau

Gydome gastritą

Gastritas – skrandžio gleivinės uždegimas. Priklausomai nuo trukmės, jis skirstomas į ūmų ir lėtinį. Dažniau sergama lėtiniu gastritu. Gydant šią ligą, būtina laikytis dietos ir vartoti gydytojo skirtus vaistus. Bet neretai drauge naudojami ir augalinės … Skaityti toliau

Įdaryti agurkai

(1)

Agurkai jau nebrangūs. Tai nekaloringa, bet ir nelabai maistinga daržovė, tačiau agurkų aromatinės medžiagos skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą, gerina apetitą. Agurkai turi vidurius laisvinančių savybių. Verta atsiminti, kad lygūs agurkai rečiau būna kartūs nei rauplėti. … Skaityti toliau

Surimis, arba Krabų lazdelės

(1)

Ar žinote, kas yra surimis? Šis iš japonų kalbos kilęs terminas žinomas ne vieną šimtmetį, reiškia „suformuotas žuvies mišinys” ir tiesiogiai susijęs su produktais, imituojančiais jūrų gėrybes. „Sir Ree Mee”, – taip pasakytų japonai ir … Skaityti toliau

Sveikata… iš žiemiškos gamtos

Ne paslaptis, kad žiemą įvairios ligos ir negalavimai žmones vargina dažniau nei bet kuriuo kitu metų laiku: peršalimas, gripas, šaltuoju metu padidėjęs dirglumas ir nuovargis, o ir kitos ligos žiemos metu dažnai suintensyvėja. Paprastai tokiais … Skaityti toliau

Citrininė kosmetika – odai ir plaukams

Jeigu esate šviesiaplaukė, citrina taps jums gera drauge. Plaukams… Šviežiai išspaustos citrinų sultys padės išbalinti plaukus ir atrodysite lyg išblukusi saulėje. Vienos citrinos sultis per pusę atskieskite degtine. Šiuo mišiniu ištepkite atskirtas plaukų sruogas ir … Skaityti toliau