Brazilinis palas

Brazilinis palas (lot. – Percophis brasiliensis) priklauso plokščiagalvių smėlešerių šeimai ir yra žinomas dėl savo keistokai atrodančios plokščios galvos. Šios žuvys paprastai gyvena šiltuose tropiniuose bei subtropiniuose Indijos ir Ramiojo vandenynų vandenyse. Brazilinis palas laiką leidžia įsirausęs į jūros dugno smėlį ir tyko grobio. Iš smėlio matyti vien akys. Kai praplaukia smulki žuvytė, palas pašoka ir greitai praryja auką savo didele burna.

Baltą brazilinio palo mėsą vertina įvairių šalių virtuvės.

Brazilinis palas su pistacijų ir brendžio padažu

4 šaukštai sviesto,

4 gabaliukai žuvies filė (maždaug po 200 g),

4 šaukštai brendžio,

2/3 stiklinės grietinės,

2/3 stiklinės grietinėlės,

3 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų sulčių,

4 šaukštai pakepintų ir susmulkintų pistacijų riešutų,

plonyčių apelsino žievelės juostelių.

Sviestą ištirpdykite didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies. Sudėkite žuvies gabaliukus ir kiekvieną pusę apkepkite po maždaug tris minutes.

Į keptuvę supilkite brendį, grietinę, grietinėlę ir apelsinų sultis. Maišydami Kaitinkite, kol pusė padažo nugaruos. Juo apipilkite žuvį, apibarstykite pistacijomis ir papuoškite apelsino žievelių juostelėmis.

Brazilinis palas su žolelėmis

1,25 kg brazilinio palo filė,

130 g miltų,

400 ml cezario padažo,

300 g šviežių baltos duonos trupinių,

250 g petražolių, baziliko, šalavijų, vakaručių ir peletrūno lapelių,

50 g smulkiai supjaustytos aitriosios paprikos,

50 g plonais žiedais pjaustytų svogūnų,

370 ml alyvuogių aliejaus,

100 ml citrinų sulčių,

maltų juodųjų pipirų,

saulėgrąžų aliejaus gruzdinti,

citrinų žievelių.

Filė išilgai supjaustykite maždaug pusantro centimetro juostelėmis. Apvoliokite miltuose, padaže ir duonos trupiniuose. Pusvalandį šaldykite. Žuvies gabalėlius pakepkite gruzdintuvėje, kol taps auksiniai. Leiskite aliejui gerai nuvarvėti.

Susmulkintas žoleles, svogūnus ir aitriąsias paprikas sudėkite į vieną dubenį. Alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir pipirus išmaišykite kartu. Šiuo padažu apipilkite salotas. Jas išdalykite po lėkštes, kuriose patieksite maistą. Ant viršaus dėkite apskrudusius žuvies gabalėlius. Puoškite plonomis juostelėmis pjaustytomis citrinų žievelėmis.

Brazilinio palo sriuba

500 g brazilinio palo filė,

didelis svogūnas,

2 riekelės kumpio,

2 saliero stiebeliai,

morka,

šaukštas trinto česnako,

2 šaukštai miltų,

3 didelės bulvės,

2 stiklinės žuvies ar daržovių sultinio,

375 ml nesaldaus sutirštinto pieno,

šaukštas citrinų sulčių,

300 g konservuotų kukurūzų (nuvarvintų),

2 šaukštai smulkiai supjaustytų laiškinių česnakų,

prancūziško batono.

Daržoves ir kumpį supjaustykite kubeliais. Svogūną, kumpį, salierus ir česnaką kepkite aliejumi išteptoje gilioje keptuvėje kol suminkštės. Sudėkite miltus, bulves ir maišydami kepkite dar minutę. Supilkite sultinį, sutirštintą pieną ir citrinos sultis, sumažinkite karštį ir palikite 10-15 minučių, kol suminkštės bulvių kubeliai. Sudėkite žuvį ir kukurūzus. Maišydami virkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol išvirs žuvis. Sriubą pilkite į dubenėlius ir pabarstykite laiškiniais česnakais. Patiekite su prancūzišku batonu ar bandelėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.