Įdaryti agurkai

Agurkai jau nebrangūs. Tai nekaloringa, bet ir nelabai maistinga daržovė, tačiau agurkų aromatinės medžiagos skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą, gerina apetitą.

Agurkai turi vidurius laisvinančių savybių. Verta atsiminti, kad lygūs agurkai rečiau būna kartūs nei rauplėti.

„Laivelis” įdarui

Nedidelių šviežių agurkų odelę nulupkime taip, kad liktų siauri jos ruoželiai (galima panaudoti figūrinį peilį), nupjaukime galus. Tuomet agurkus perpjaukime išilgai ir plonai nupjaukime „laivelio” nugarėlę taip, kad agurkas negriuvinėtų lėkštėje. Šaukšteliu išimkime sėklas, užpildykime „laivelį” įdaru, prieš tai išpylus susirinkusias agurkų sultis. Įdaro dėti tiek, kad virš „laivelio”’ susidarytų nedidelis kauburėlis. Lėkštė su įdarytais agurkais papuošiama žalumynais ir spalvingomis daržovėmis (pomidorais, paprika, ridikėliais ir pan.)

Kiaušinių įdaras

3 kiaušiniai, svogūno roputė (nedidelė), šaukštas sviesto, 2 šaukštai majonezo, šaukštelis garstyčių, susmulkintų petražolių ar salierų lapų, druskos.

Susmulkinti kietai virtus kiaušinius. Pakepinti svieste (aliejuje) susmulkintą svogūną, ataušinti. Sudėti į dubenį kiaušinius, svogūnus, majonezą, garstyčias, petražolių ar salierų supjaustytus lapelius, pasūdyti, sumaišyti.

Grybų įdaras

Stiklinė grybų (šviežiai virtų, marinuotų ar raugintų). 2 svogūnų ropelės, kiaušinis, 3 šaukštai aliejaus, šaukštas majonezo, pagal skonį kmynų ar krapų sėklų, maltų pipirų, cukraus, druskos.

Grybus susmulkinti. Aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus, sudėti paruoštus grybus ir dar pakepinti maišant. Paskaninti kmynais ar krapais, maltais pipirais, cukrumi, druska. Grybams ataušus, sudėti sukapotą kiaušinį, majonezą ir gerai sumaišyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Įdaryti agurkai"

  1. Lukrecija

    Įdaryti agurkai yra vienas mėgstamiausių mano patiekalų. Aš dar mėgstu juos įdaryti mišraine su krabų lazdelėmis. Tada gaunasi spalvingesnis patiekalas. Juo galima net dekoruoti lėkštes ar tiesiog pateikti kaip garnyrą. Labai skanu 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.