Žymos archyvas: gėrimas

Peršalusiojo valgiaraštis

Nedidelė temperatūra, ašarojimas, sloga, kosulys. Žinoma, tai peršalimas, moksliškai – ŪVRI, ūmi virusinė respiratorinė infekcija. Gydytojas jums nustatė tokią diagnozę? Tada, be skirtų tablečių ir mikstūrų, pasinaudokite dar viena gydomąja priemone – specialia dieta. Ji … Skaityti toliau

„Ragutis“ žengia į energinių gėrimų rinką

AB „Ragutis” veržiasi į energinių gėrimų rinką su nauju produktu „Dynami:t”. Tokį sprendimą lėmė itin populiarėjanti energinių gėrimų mada ir augantis jų vartojimas. „Dynami:t” išsiskirs savo staigiu poveikiu bei nestandartine pakuote. Su šiuo produktu „Ragutis” … Skaityti toliau

“Stumbro” ateitis neatsiejama nuo praeities

(1)

Šimtmetį mininti Kauno bendrovė ilgaamžiškumo receptą surado likusi ištikima tradicijoms Nedaug Lietuvos įmonių išgyveno nuo pat carinės Rusijos laikų ir per ilgus dešimtmečius nepakeitė nei veiklos pobūdžio, nei vietos. Būtent tokia istorija gali pasigirti Kauno … Skaityti toliau

Kvapi, skani, tonizuojanti

Susipažinti su skirtingomis arbatos rūšimis ir jų skirstymo būdais per vieną dieną neįmanoma. Arbata – tai ištisas mokslas! Vienaip apie ją kalba kinai, kitaip japonai, na, o afrikiečių ar Pietų amerikiečių geriamos arbatos apskritai nepatenka … Skaityti toliau

Gero gėrimo pakanka ir 20 gramų

(4)

Prieš savaitę Vilniuje, „Verkių restorano” Baltojoje salėje, vyko konjako „Hennessy” degustacija Nors šis išskirtinis konjakas kainuoja nemažai, tauraus gėrimo per vakarą pakanka ir 20 gramų. „Su konjaku geriau nejuokauti ir jo nepadauginti”, – sakė degustacijai … Skaityti toliau

Randama vis daugiau įrodymų, kad kavą gerti naudinga

(1)

Dažniausiai kava nėra laikoma sveiku gėrimu, tačiau nemažai pastaruoju metu atliktų tyrimų patvirtina, kad ji gali būti labai naudinga. Mokslininkai rado patikimų įrodymų, kad kava sumažina kelių rimtų ligų pavojų, įskaitant cukrinį diabetą, širdies ligas … Skaityti toliau

Gal kavos?

Ankstyvas rytas. Puodelis rankoje. Trys šaukšteliai kavos, du – cukraus ir karštas vanduo. Virtuvėje pasklinda stiprus ryto kavos aromatas, priverčiantis pramerkti dar mieguistas akis ir suteikiantis gerų emocijų visai dienai. Daugelis žmonių tiesiog neįsivaizduoja dienos … Skaityti toliau

Džuljeta Armonienė: „Alaus žmonės nekūrė – surūgo pats…”

Paklausta, ar dainuoja dainas apie alų, „Švyturio” alaus daryklos gamybos vadovė, dar vadinama vyriausiąja aludare, Džuljeta Armonienė nusijuokė: „Nuo studentiškų laikų su bičiuliais dainomis bei šokiais garbiname alų. Tačiau man šis gėrimas yra bendravimo priemonė”. … Skaityti toliau

Taurė gėrimo – linkėjimams sutvirtinti

Pakėlus taurę įprasta ko nors linkėti. Pasak tautosakininkų, tai senas baltų ritualas. Prie vaišių stalo pakėlus taurę gėrimo įprasta sakyti tostus. Pasak Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto sakytinės tautosakos skyriaus vyresniosios mokslo darbuotojos Daivos Vaitkevičienės, … Skaityti toliau

Kaip teisingai gerti tekilą

(4)

Tekila – alkoholinis gėrimas, gaminamas sausringose Centrinės Meksikos vietovėse fermentuojant ir rauginant agavos (atogrąžų žolinio augalo, dar vadinamo maguey) sultis. Archeologai teigia, kad agavos šiuose kraštuose buvo auginamos mažiausiai 9 tūkst. metų. Tekilos vyną pirmą … Skaityti toliau