Žymos archyvas: duona

Kritusios degalų kainos brangstančios duonos neatpigins

Verslas nesirengia reaguoti į trumpalaikius kuro kainų šuolius Rinkos ekspertai teigia, kad pastaruoju metu nuo rekordinių aukštumų nukritusios degalų kainos paskui save žemyn nenutemps kitų produktų ir paslaugų įkainių. Atvirkščiai, brangstant žaliavoms, kylant darbo užmokesčiui, … Skaityti toliau

Peršalusiojo valgiaraštis

Nedidelė temperatūra, ašarojimas, sloga, kosulys. Žinoma, tai peršalimas, moksliškai – ŪVRI, ūmi virusinė respiratorinė infekcija. Gydytojas jums nustatė tokią diagnozę? Tada, be skirtų tablečių ir mikstūrų, pasinaudokite dar viena gydomąja priemone – specialia dieta. Ji … Skaityti toliau

Brangs duona

Dėl prasto derliaus ir permainingų orų kils duonos gaminių kainos. Prognozuojama, kad netrukus duona ir jos gaminiai pabrangs net apie 20 procentų. Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro Vidaus rinkos informacijos skyriaus vadovas Aleksandras … Skaityti toliau

Pirmoje vietoje – duona kasdieninė

(1)

Tą, kuris italui pasakytų, kad jo mėgstamos picos aukštas glikemijos indeksas, jis palaikytų pamišėliu. Ar tikrai galima laikyti pamišėliais tuos, kurie dievina dar garuojančią duoną? „Pande e mortadella” – taip italai vadina savo gastronominį pragyvenimo … Skaityti toliau

Įkurtuvės, apgaubtos lemties ženklų

(1)

Įsikraustę į nuosavą būstą atverčiame baltą gyvenimo puslapį ir absoliučiai visi norime, kad namai būtų laimingi. Mūsų protėviams buvo ypač svarbu laikytis įkurtuvių šventimo tradicijų, į naujus namus prišaukiančių ramybę, santarvę, laimę bei materialinę gerovę. … Skaityti toliau

Dujos sausio mėn. pabrango 35,8 procento

Statistikos departamentas praneša, kad visos parduotos pramonės produkcijos kainos 2006 m. sausio mėn., palyginti su 2005 m. gruodžio mėn., padidėjo 2,5 procento, iš jos kasybos ir karjerų eksploatavimo produkcijos – 6,6, apdirbamosios gamybos produkcijos – … Skaityti toliau

Šiuolaikinio Lyro karalystėje

Jau vasario 18 d. Klaipėdos dramos teatre – neeilinis įvykis – Viljamo Šekspyro dramos „Karalius Lyras” premjera. Antradienį užsukome į teatrą pašnipinėti, kaip gimsta spektaklis. 11 val. prasideda rytinė repeticija. Iš viso trupė repetuoja du … Skaityti toliau

Pataikavimas pirkėjų skoniui nepriimtinas skrandžiui

Duona ar konditeriniai gaminiai gali tapti skrandžio skausmų, padidėjusio rūgštingumo priežastimi. Mitybos specialistai pataria nebijoti valgyti duonos: esą ir sveika, ir į kūną neina. Tuo tarpu kai kurie žmonės skundžiasi, kad pasivaišinus bandelėmis ar net … Skaityti toliau

Duonelė juoda, stiprybės pilna

(1)

Dar ir šiandien garbingiausius svečius sutinkame su juoda duona ir druska, skraidiname ją už Atlanto dirbantiems giminaičiams, kuriems ruginės duonos kepalas – brangiausia dovana. Tik ar išties mokame ją vertinti? Skirtingi požiūriai Ne taip seniai … Skaityti toliau

Seniausiai Lietuvoje veikianti kepykla vėl vadinsis „Vilniaus duona”

Duonos gamintojų lyderis UAB ,,Vilniaus duona plius” susigrąžina ankstesnįjį vardą ir vėl vadinsis ,,Vilniaus duona”. Šį sprendimą bendrovės vadovai sieja su noru išsaugoti įmonės identitetą bei užtvirtinti konkurencinį pranašumą, kurį suteikia senojo vardo žinomumas. ,,Mūsų … Skaityti toliau