Seniausiai Lietuvoje veikianti kepykla vėl vadinsis „Vilniaus duona”

Duonos gamintojų lyderis UAB ,,Vilniaus duona plius” susigrąžina ankstesnįjį vardą ir vėl vadinsis ,,Vilniaus duona”. Šį sprendimą bendrovės vadovai sieja su noru išsaugoti įmonės identitetą bei užtvirtinti konkurencinį pranašumą, kurį suteikia senojo vardo žinomumas.

,,Mūsų vardas – mūsų turtas ir vertybė, – pabrėžia UAB ,,Vilniaus duona” generalinė direktorė Rita Ramanauskienė. – Tai neatsiejama bendrovės įvaizdžio dalis, konkurencinio pranašumo pagrindas, dabarties bei ateities pelnas”.

Pasak bendrovės vadovės, kepykla veikia jau daugiau nei 120 metų, todėl net kelios lietuvių kartos gerai žino ,,Vilniaus duonos” vardą, kuris kartu yra ir jos prekinis ženklas. ,,Mūsų vardas siejamas su ilgamete patirtimi, senomis gardžios lietuviškos duonos kepimo tradicijomis, aukšta produkcijos kokybe, todėl jo išsaugojimas mums labai svarbus siekiant įtvirtinti šį savo išskirtinumą, išlaikyti bei sustiprinti mūsų, kaip duonos rinkos lyderio, pozicijas didėjančios konkurencijos sąlygomis”, – teigia R.Ramanauskienė.

Nuo pat kepyklos įkūrimo žodžiai ,,Vilnius’ ir ,,duona” buvo jos pavadinime, nors oficialus įmonės vardas keitėsi beveik dešimtį kartų. ,,Žmonės dažniausiai trumpindavo pavadinimus ir kepyklą vadino tiesiog ,,Vilniaus duona”. ,,Neabejotinai tai susiję su mūsų prekiniu ženklu, kuriame įrašyta ,,Vilniaus duona”, – įsitikinusi bendrovės vadovė. – Taigi mūsų sprendimas sugrįžti prie senojo vardo yra sąlygotas ir natūraliai susiklosčiusių tradicijų”.

Šiandien ,,Vilniaus duona” – duonos ir pyrago gaminių rinkos lyderis Lietuvoje ir didžiausia duonos gamintoja Baltijos šalyse. Bendrovė užima apie ketvirtį šalies duonos rinkos ir lenkia artimiausius konkurentus beveik trimis kartais. Per parą čia iškepama trečdalis milijono duonos ir pyrago gaminių. ,,Per dieną pagaminame tiek duonos, kad užtektų po riekę kiekvienam Lietuvos žmogui, – vaizdžiai lygina generalinė direktorė.

„Vilniaus duonos” kepama „Bočių duona” parodoje „AGROBALT 96″ buvo apdovanota aukso medaliu. Praėjusiais metais ,,Vilniaus duonos” kepamos ,,Močiutės” ir ,,Vilniaus” duona buvo apdovanotos ,,Lietuvos metų gaminio” aukso ir sidabro medaliais. O šiais metais duona „Saulėgrąža” lietuviškų maisto produktų ir gėrimų degustacijoje DEGUSTALIT 2005 duonos ir pyrago produktų grupės duonos su priedais pogrupyje buvo pripažinta skaniausia duona ir užėmė pirmąją vietą. Šios ir 18 kitų duonos rūšių kepamos dar nuo XIX amžiaus išlikusiame duonos kepyklos pastate. ,,Jame tvyro ypatinga aura. Rodos pačios šimtmečius skaičiuojančios sienos padeda duonai tapti unikalia. Gal todėl tokios duonos kaip mūsų ,,Vilniaus” ir ,,Bočių” neiškepa nei viena kepykla Lietuvoje”, – didžiuojasi R.Ramanauskienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.