Žymos archyvas: aliejaus

Graikijos dvasia atsiveria atokiau nuo pagrindinių turistinių maršrutų

Kai pasakai keliausiąs į piečiausią Graikijos dalį -Peloponesą, tai daugeliui ne iš karto tampa aišku, kur tai yra. Tada privalu paminėti Olimpiją, esančią Peloponese ir pasauliui padovanojusią olimpinių žaidynių idėją. Milijonai turistų ir šiandien plūsta … Skaityti toliau

Dygliuotasis gydytojas

Šaltalankis – tai dygliuotas dekoratyvus iki 5 metrų aukščio medelis ar krūmas. Vaisiai – sultingi, geltoni arba oranžiniai mėsingi kaulavaisiai, tankiai aplipę šakeles. Jie vartojami vaistams ir renkami rudenį arba žiemą. Po pirmųjų šalnų uogos … Skaityti toliau

Po alyvmedžių giraites

Alyvmedžių giraitės neatskiriamos nuo Katalonijos – šiaurės rytinės Ispanijos provincijos – peizažo. Iš jų gaminamas aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus – katalonų virtuvės pasididžiavimas. Būtent dabar, lapkričio mėnesį, kai jau nuimtas derlius ir pradedamas gaminti naujas … Skaityti toliau

Aromaterapija – gydomoji kvapų galia

Dar senovėje žmogus kuo puikiausiai suprato jį supančią aplinką ir atkreipė dėmesį į maloniai ar aštriai kvepiančius augalus. Ir šiandien aromaterapija – viena populiariausių alternatyviosios medicinos sričių. Kas lemia vis didėjantį populiarumą? Veikiausiai tai, kad … Skaityti toliau

Natūraliausi grožio receptai

(1)

Dabar visas pasaulis grįžta prie natūralaus gyvenimo būdo. Ir niekam nėra nuostabu, kad patys žymiausi kosmetikos gamintojai, vis dažniau į kremų sudėtį įtraukia augalinius ekstraktus ar aliejus. Įvairių terapijų specialistai ieško naujų programų, naudodami įvairius … Skaityti toliau

Bulvių kaukių stebuklai

Kosmetinės bulvių kaukės maitina, minkština odą ir netgi atlieka ją patempia bei išlygina raukšles Procedūros metu patartina atsipalaiduoti, jei įmanoma, prigulti. Idealiausia išeitis – pagulėti vonioje su kauke ant veido. Nuplauti kaukę reikia labai kruopščiai, … Skaityti toliau

Šaltalankis – „asmenybė” tarp vaiskrūmių

Ruduo, be visų kitų gėrybių, pavaišina mus ir oranžinėmis aromatingomis uogomis, kurias nelengva rinkti, tačiau gardu gerti pasaldintas jų sultis ir jausti, kaip užplūsta naujos jėgos, panašios į palaimą. Tai – šaltalankis. Mėgsta romantiką Įvairiose … Skaityti toliau

Daržovės ant vasaros stalo

Daržuose, šiltnamiuose, turguje ar prekybos centruose nesunku rasti pomidorų, agurkų, patisonų, cukinijų, saldžiųjų paprikų, baltagūžių kopūstų ir kitų daržovių. Tad galima pasiruošti skanių salotų. Viliojantis užkandis Gal ir nedaugelis augina baklažanus, tačiau jų galima nusipirkti … Skaityti toliau

Dėl karščių genda maistas

Per karščius parduotuvėse dažniau įsigyjama įtartino maisto. Ypač dažnai nusiperkama pradėjusio gesti pieno, žuvų, mėsos produktų, netgi vaisių. Pasak Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos laikinai einančios skyriaus vedėjo pareigas Ritos Vainauskienės, vasarą produktai … Skaityti toliau

Menininkė filmuoja kvapų istoriją

Režisierė ir vizualinės antropologijos specialistė Laimė Kiškūnė pripažįsta, kad kvapų kultūros pažinimas iš esmės pakeitė jos supratimą apie kvapus ir kvepalus. Ji ne tik pati domisi, bet ir kitiems žmonėms padeda geriau pažinti kvapus – … Skaityti toliau