Dėl karščių genda maistas

Per karščius parduotuvėse dažniau įsigyjama įtartino maisto.

Ypač dažnai nusiperkama pradėjusio gesti pieno, žuvų, mėsos produktų, netgi vaisių.

Pasak Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos laikinai einančios skyriaus vedėjo pareigas Ritos Vainauskienės, vasarą produktai yra ypač jautrūs šilumai.

Gedimo bakterijų apnikę produktai išvaizdos nekeičia. Todėl pastebėti, kad produktas pradėjęs gesti, yra sunku. Nebent maisto produktai jau skleistų ypač nemalonų kvapą.

Kaip teigė R.Vainauskienė, per pastarąsias karštas dienas apsinuodijimo maistu atvejų kol kas neužfiksuota.

Klaipėdos miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šiemet kol kas netikrino, kaip prekybos centruose veikia šaldymo įranga, ar nėra ant prekystalių pagedusių maisto produktų.

Per karščius dažniausiai neužtikrinama reikiama temperatūra šaldytuvuose ir prekybos salių vitrinose.

Kartais ir produktų gabenimo mašinose neveikia šaldytuvai.

Atvežti į prekybos centrus maisto produktai turi būti kuo greičiau iškraunami, priimtos prekės nedelsiant dedamos į šaldytuvus.

R.Vainauskienė įspėjo, kad vasarą prekybininkai negali parduoti ir ištirpusių bei vėl sušaldytų ledų. Juos atpažinti galima pagal pakitusią formą. Reikėtų atkreipti dėmesį ir į šokoladinius saldainius, kad jie nebūtų aptirpę.

Žmonės atsargūs turėtų būti ir pirkdami gaminius iš kremų – tortus. Reikėtų stebėti, ar vitrinų lempos, apšviečiančios tortus, jų nešildo.

Dažnai pirkėjai skundžiasi ir tuo, kad keistas yra pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus skonis. R.Vainauskienė teigė, kad tikrinti keli atvejai ir nustatyta, kad jis atitinka reikalavimus.

Vienas klaipėdietis butelyje su saulėgrąžų aliejaus etikete rado rapsų aliejų.

Tokiais atvejais pirkėjai su išsaugotu parduotuvės kasos čekiu turėtų kreiptis į valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kuri nustatys, ar nėra sukčiaujama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.