Daržovės ant vasaros stalo

Daržuose, šiltnamiuose, turguje ar prekybos centruose nesunku rasti pomidorų, agurkų, patisonų, cukinijų, saldžiųjų paprikų, baltagūžių kopūstų ir kitų daržovių. Tad galima pasiruošti skanių salotų.

Viliojantis užkandis

Gal ir nedaugelis augina baklažanus, tačiau jų galima nusipirkti ir paruošti labai pikantišką užkandį.

Nuplautus baklažanus supjaustykime išilgai, apkepkime aliejuje. Saldžiąsias paprikas išvalykime ir supjaustykime šiaudeliais, česnakus smulkiai supjaustykime. Į gilesnį dubenį sudėkime eilėmis baklažanus, paprikas, česnakus, pasūdykime, apšlakstykime actu. Sluoksniuoti kelis kartus, užbaigiant baklažanais. Tuomet uždenkime mediniu dangčiu, paslėkime ir palikime 3-4 valandoms vėsioje vietoje.

Vegetariškos salotos (5 porcijos)

Tai stebėtinai lengvai ir greitai paruošiamos skanios salotos.

Didelio svogūno roputė, aliejaus kepimui, 4 kietai virti kiaušiniai, po pusę stiklinės smulkintų riešutų ir konservuotų žirnelių, druskos ir pipirų. Patiekalui papuošti tiks smulkinti graikiniai riešutai.

Supjaustytą svogūną apkepame, susmulkiname kiaušinius, sumaišome su žirneliais, paskaniname druska ir pipirais. Prieš paduodami į stalą paruošiame iš masės nedidelius kamuoliukus, kurie tilptų į pasirinktas popierines rozetes. Taip paruoštas salotas padabiname graikinių riešutų skiltelėmis, tačiau galima patiekti ir paprasčiau. Vaišių metu prie šių salotų tiks raudonasis vynas.

Saldžiarūgštės agurkų salotos

(5 porcijos)

5 agurkus ir raudonojo svogūno roputę supjaustyti plonais griežinėliais. Ant šių daržovių užpilti padažą iš pusės stiklinės vandens, dviejų nugriebtų šaukštelių cukraus, vienos citrinos sulčių.

Šios salotos tiks prie žuvies ir mėsos patiekalų. Jas geriau paruošti 2-3 valandas prieš patiekiant į stalą. Kas skaičiuoja kalorijas, vietoje cukraus gali vartoti sachariną – skonio jis nepakeis.

Saldžiųjų paprikų salotos (8 porcijos)

Paruoštos salotos gali išbūti šaldytuve nors ir savaitę. Jas galima valgyti atskirai arba kaip garnyrą su mėsos ir žuvies patiekalais.

Šioms spalvingoms ir skanioms salotoms paruošti reikės: po trečdalį stiklinės alyvuogių aliejaus ir baltojo vyno, dviejų ropelių plonai supjaustytų svogūnų, 9 skirtingų spalvų paprikų, dviejų nemažų skiltelių sutrinto česnako, druskos, pipirų.

Didelėje keptuvėje pakaitiname aliejų, apkepiname svogūnus, pridedame juostelėmis supjaustytas paprikas. Apkepame. Pridedame česnako, pipirų, padruskiname. Tuomet dar patroškiname kelias minutes. Po to supilame vyną ir dar troškiname ant mažos ugnies 10 minučių. Į stalą patiekiamos atvėsintos salotos.

Vasaros salotos

Sveikais patiekalais garsėjančios kavinės „Suara” šeimininkės siūlo labai skanias salotas su padažu. Vienai porcijai salotų reikės po 50 g agurkų ir pomidorų, 30 g salotų, 20 g saulėgrąžų, po 10 g kviečių gemalų ir kedro riešutų (jų galima nusipirkti prekybos centruose), 10 g žalumynų.

Padažui reikės: 20 g vynuogių kauliukų aliejaus, pusės citrinos sulčių, po pusę arbatinio šaukšto medaus ir garstyčių grūdelių. Viską išplakti. Padažas pilamas ant supjaustytų daržovių, kurios padabinamos kviečių gemalais, kedro riešutais, žalumynais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.