Žymos archyvas: patiekalus

Skaniausią žuvį išrinks degustatoriai

Greitai nebereiks sukti galvos, kur Neringoje pavalgyti skanios žuvies. Kas kurorte skaniausiai gamina žuvį nustatys autoritetinga komisija. Tai paaiškės šiandien vakare po žuvies patiekalų degustacijos, kuri įvyks viešbučio „Nidos smiltė“ restorane. Pirmą kartą Neringoje surengtai degustacijai kavinių ir restoranų virėjai … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Įvairenybės | Žymos: | Komentuoti

Miesto svečiams – skurdūs pasiūlymai

Svečiai Klaipėdą įsivaizduoja kaip linksmybių ir pramogų miestą prie jūros, kuriame gyvena draugiški, nuoširdūs ir laisvi, naujovėms atviri žmonės. Klausia apie Neringą Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė dienraščiui sakė, kad ją liūdina tas faktas, jog pats … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Laisvalaikis | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Šafranas – prieskonių karalius

Šafranas – vienas brangiausių prieskonių pasaulyje. Ne atsitiktinai jis vadinamas prieskonių karaliumi. Jau senovės egiptiečiai ir romėnai juo pagardindavo savo valgius. Jis minimas „Iliadoje“, „Odisėjoje“ bei daugelyje viduramžiais vartotų kulinarinių receptų. Taip pat nuo seno vartojamas ir medicinoje, parfumerijoje. Intriga … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Ant Velykų stalo

Kiaušinis – vertingas produktas. Kiaušiniuose yra net 12 vertingų vitaminų, gausu vitamino A, E, o vitamino D kiekiu kiaušinius pranoksta tik žuvų taukai. Kiaušiniuose esančių mineralinių medžiagų santykis – pats geriausias. Juose yra fosforo, geležies, jodo, seleno, mangano, vario, kobalto. … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Medicina | Žymos: , , , , , | Komentuoti

Oficialioji medicina maisto derinimo nepripažįsta

Artėjant šiltajam metų sezonui dažnas pajunta pavasarinį silpnumą ir skuba pirkti vitaminus. Tačiau gydytoja dietologė Virginija Vilemienė įspėja, kad pirmenybę vertėtų teikti ne sintetiniams vitaminams, bet visaverčiam maistui. Rūpintis sveika mityba reikia visus metus. Gydytoja dietologė sako, kad sveikos mitybos … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Medicina | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Mokyklų valgyklos pašiurpino maisto inspektorius

Marijampolės apskrities moksleiviams maitinti perkami antrarūšiai maisto produktai, o patiekalams gaminti naudojamas genetiškai modifikuotų sojų aliejus Ką tik pradėjusias veikti mokyklų valgyklas tikrinę Marijampolės apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai aptiko begalę pažeidimų. Netvarka panaši Visose penkiose apskrities savivaldybėse … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Švietimas | Žymos: , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Nėščiosios maitinimasis įvairiais etapais

Netrukus būsite mama, jumyse auga mažytė gyvybė, kuri laikui bėgant didės ir išvys pasaulį. Kiek pasikeitimų! Keičiasi jūsų kūnas, požiūris į gyvenimą, mąstysena. Tačiau verta atkreipti dėmesį ir į žemiškesnius dalykus – tai, kas jūsų lėkštėje. Sudarydamos savo mitybos racioną, … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Vaikai | Žymos: , , , , | Komentuoti

Šparagai: delikatesai iš gėlių darželio

Jie auga mūsų gėlynuose ir nuo seno vadinami smidrais. Bet ar daugelis žinome, kad jie yra ne tik valgomi, bet ir laikomi delikatesu. Vakarų Europoje šparagai yra viena brangiausių ir dėl įmantraus skonio labiausiai vertinamų daržovių. Auga ir pas mus … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Turgaus barometras jau rodo Velykas

Prekeiviai tikina, kad gyvenimas gerėja, pirkėjai šiemet perka išsijuosę ir nešykštauja Šventinė prekyba parduotuvėse prasidėjo jau senokai, restoranuose užsakymai ypatingiems patiekalams jau taip pat priimti, tačiau tikrasis šventinio įkarščio barometras yra Žaliakalnio turgus. Vakar į jį plaukė minios žmonių. Dalis … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Ekonomika | Žymos: , , , , , , , , | Komentuoti

Vilniuje galima paskanauti „British Airways“ tolimųjų skrydžių patiekalų

Aviakompanija „British Airways“ pristato tolimųjų skrydžių verslo klasės keleiviams siūlomus patiekalus ir kviečia vilniečius bei miesto svečius jų paskanauti restorane „Literatų svetainė“. Vilniuje esančiame restorane „Literatų svetainė“ (Gedimino pr. 1) „British Airways“ tolimųjų skrydžių verslo klasės keleiviams siūlomų patiekalų galima … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Laisvalaikis | Žymos: , , , , | Komentuoti