Skaniausią žuvį išrinks degustatoriai

Greitai nebereiks sukti galvos, kur Neringoje pavalgyti skanios žuvies.

Kas kurorte skaniausiai gamina žuvį nustatys autoritetinga komisija. Tai paaiškės šiandien vakare po žuvies patiekalų degustacijos, kuri įvyks viešbučio „Nidos smiltė“ restorane.

Pirmą kartą Neringoje surengtai degustacijai kavinių ir restoranų virėjai turi pagaminti patiekalus iš Kuršių mariose sugautų sterkų ir ungurių. Juos vertins profesionalūs degustatoriai, tarp kurių yra ir vienas italas.

Restoranai varžysis dėl geriausio šalto ir karšto žuvies patiekalo, serviruotės, bei dėl žiūrovų simpatijos. Dauguma konkursinių patiekalų vėliau bus įtraukti į restoranų ir kavinių meniu.

Viena iš renginio sumanytojų, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro režisierė Aušra Feser džiaugėsi, jog restoranų ir kavinių savininkai atsiliepė į jų iniciatyvą populiarinti žuvies patiekalus Neringoje ir nepabūgo garsių virtuvės autoritetų iš Vilniaus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.