Žymos archyvas: paruošta

Dvasios paieškos drabužių ikonose

Kiekvienas Jūratės Rekevičiūtės kūrybinis krustelėjimas yra lyg smūgis lazda per makaulę snaudžiančiam medituotojui. Grafikė, dizainerė,scenografė, aksesuarų kūrėja vis keičia taisykles, kaip ugnis degina rėmus, klišes, improvizuoja stiliais, žanrais, medžiagomis ir neleidžia užmigti nei sau, nei žiūrovui. Šiandien 18.30 val. Klaipėdos … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Renginiai | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Lietuvoje trūksta profesionalių narų

Vienintelė Lietuvoje ir Baltijos šalyse narų profesionalų – giluminininkų rengimo mokykla, esanti Klaipėdoje, mini 10 metų sukaktį. Iki 1994 m. gelbėjimo funkcijas vykdė Krašto apsaugos ministerijos Civilinės saugos departamentas. Tais metais Lietuvos Vyriausybės nutarimu gelbėjimo funkcijos perduotos Vidaus reikalų ministerijos … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Lietuvoje | Žymos: , , , , , , , | Komentuoti

Išleistas Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencijos įgyvendinimo praktinis vadovas

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš anglų kalbos išvertė ir išleido Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencijos įgyvendinimo praktinį vadovą, kuris bus nemokai išplatintas visoms su vaikais dirbančioms institucijoms, universitetams. Tai metodinė priemonė specialistams dirbantiems vaiko teisių apsaugos srityje. Ministerijos darbuotojai … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Švietimas | Žymos: , | Komentuoti

Kuršių marios tiriamos jau 80 metų

Mokslinė bendruomenė mini 80 metų sukaktį, kai Kuršių nerijos gyvenvietėje Rasytėje (šiandien Rybačis) buvo įsteigta Karaliaučiaus, dar vadinama Albertinos universiteto zoologinė stotis. Joje vykdyti pirmieji Kuršių marių vandenų hidrobiologiniai ir parazitologiniai tyrimai. Gamtos tyrimai Prūsijoje Pradėti tirti Kuršių marias skatino … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Mokslas | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti

Gamtoje kepame mėsą ir žuvį

Kepsninėje kepama mėsa būna labai įvairi – kiauliena, veršiena, aviena, vištiena, elniena, jautiena, tačiau ta pati mėsos rūšis gali būti ruošiama skirtingai. Norint kaip galima labiau išlaikyti natūralų kepsninėje kepamų produktų skonį, juos ruošiant stengiamasi kuo trumpiau marinuoti arba visai … Skaityti toliau

Paskelbta kategorijoje Šeima ir namai | Žymos: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Komentuoti