Išleistas Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencijos įgyvendinimo praktinis vadovas

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš anglų kalbos išvertė ir išleido Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencijos įgyvendinimo praktinį vadovą, kuris bus nemokai išplatintas visoms su vaikais dirbančioms institucijoms, universitetams. Tai metodinė priemonė specialistams dirbantiems vaiko teisių apsaugos srityje.

Ministerijos darbuotojai įsitikinę, jog ši knyga prisidės prie geresnio vaiko teisių supratimo ir padės tiek atskirų sričių specialistams, tiek politikams geriau suvokti ir įvertinti savo veiklą per vaiko teisių prizmę.

Kaip žinia, JT Vaiko teisių konvencija buvo parengta ir paruošta ratifikavimui 1989 m. (Lietuva ratifikavo 1995m.) Šiai dienai – tai viena universaliausiai ratifikuotų tarptautinių konvencijų. Dokumento neratifikavo tik 2 valstybės (JAV ir Somalis).

Šis vadovas paruoštas apibendrinant JT Vaiko teisių komiteto daugelio metų patirtį, analizuojant įvairių šalių komitetui pateiktas ataskaitas dėl Konvencijos įgyvendinimo. Knygoje analizuojamas kiekvieno Konvencijos straipsnio įgyvendinimas, pateikiami pavyzdžiai iš įvairių šalių praktikos.

Jungtinės Tautos labai pozityviai įvertino šią Lietuvos iniciatyvą išversti į nacionalinę kalbą apibendrintas JT Vaiko teisių komiteto rekomendacijas dėl Konvencijos įgyvendinimo. Šiai dienai tik dar 2 valstybės turi išsivertusios į nacionalines kalbas šias JT Vaiko teisių komiteto rekomendacijas. Tai Latvija ir Bulgarija.

Iš viso yra išleista 500 egzempliorių Praktinių vadovų knygų pavidalu ir 500 egzempliorių įrašytų į kompaktinius diskus. Tai pat paruošta 500 egzempliorių specialistų mokymams skirtų JT Vaiko teisių konvencijos nuostatų praktinio įgyvendinimo patikros sąsiuvinių. Šios metodinės rekomendacijos bus patalpintos ir ministerijos interneto svetainėje, siekiant, kad kuo platesnė auditorija galėtų susipažinti su JT vaiko teisių komiteto rekomendacijomis dėl tinkamo Konvencijos įgyvendinimo.

Taip pat numatoma organizuoti specialius mokymus savivaldybių Vaiko teisių apsaugos tarnybų darbuotojams Konvencijos įgyvendinimo klausimais.

Lėšos šio leidinio vertimui ir leidybai gautos iš JT Vaikų fondo (UNICEF).

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.