Žymos archyvas: kepta

Kauniečių kelionės į Vakarus ir Rytus

Senovinės pirklių sąjungos šventėje Kaunui bus atstovaujama turistiniais bukletais, tautine muzika, alumi ir kepta duona, o kultūros festivalyje – teatru, fotografija, poezija, šokiu ir choriniu dainavimu Į Hanzos dienas Vokietijoje Kaunas veža brošiūras, liaudišką muziką, … Skaityti toliau

Britų virtuvės karalius – sumuštinis

Vienas iš sukrėtimų, kuris neišvengiamai laukia lietuvių Didžiojoje Britanijoje – tenykštis maistas. Parduotuvėse galima įsigyti įvairiausių produktų, panašių, kaip ir Lietuvoje, juolab jau veikia ir kelios lietuvišku maistu prekiaujančios parduotuvės, tad ilgesniam laikui nuvykę žmonės … Skaityti toliau

Į svečio širdį per… skrandį

(1)

Vienas iš svetingumo pasireiškimo būdų – dėmesys svečių papročiams, skoniams, užstalės tradicijoms. Tai pakelia susitikimo nuotaiką ir palieka puikius prisiminimus apie namus, kur viešpatauja nuoširdumas ir palankumas svečiams. Be abejo, tai sustiprina draugiškus santykius, kurie … Skaityti toliau

Naujametė naktis – be pasekmių figūrai ir sveikatai

Norėdami būti liekni ir gražūs galime ištisus metus misti vien vaisiais ir daržovėmis. Tačiau visas pastangas išlaikyti gražias kūno linijas gali sugriauti vos viena šventė. Ypač „pavojingos“ yra žiemos šventės. Nuo saldžių, riebių, sunkiai virškinamų … Skaityti toliau

Gamtoje kepame mėsą ir žuvį

Kepsninėje kepama mėsa būna labai įvairi – kiauliena, veršiena, aviena, vištiena, elniena, jautiena, tačiau ta pati mėsos rūšis gali būti ruošiama skirtingai. Norint kaip galima labiau išlaikyti natūralų kepsninėje kepamų produktų skonį, juos ruošiant stengiamasi … Skaityti toliau