Žymos archyvas: galvijus

Iš Lietuvos išvežama šimtai tūkstančių veršelių, mažėja veislinių gyvulių

(1)

Lietuvoje šįmet per pirmąjį ketvirtį veršelių eksportas, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, ūgtelėjo net 40 proc. Šių metų balandžio mėnesį veršelių buvo eksportuota apie 10 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Pasak „Valstiečių laikraščio” … Skaityti toliau

Vidury žiemos karvės rupšnoja žolę

Tokio sausio net seni žmonės neprisimena: žaliuoja laukai, žydi gėlytės, laukuose ganosi karvės. Šilta: buvo žalios Kalėdos, žali Naujieji metai, žinovai pranašauja, kad žalias bus ir visas sausis. Kaip jaučiasi galvijai? Panevėžio apskrities veterinarijos įstaigos … Skaityti toliau

Į karvių bandas jau žvalgosi giltinė

Sinoptikų prognozės apie netrukus kiek atvėsiančius orus Panevėžio krašto ūkininkų nebeguodžia. Net jei ir palytų, daugelio galvijų tai nebeišgelbėtų – jų laukia mėsininko peilis. Saulės išdeginti javų laukai ir pievos varo į neviltį ne tik … Skaityti toliau

Mėsos sektorius ieško būdų konkurencingumui stiprinti

Žemės ūkio ministerijoje balandžio 10 d. vyko mėsos sektoriaus darbo grupės posėdis, kuriame žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė, ŽŪM specialistai kartu su gyvulių augintojų organizacijų, mėsos perdirbimo pramonės ir prekybininkų atstovais tarėsi dėl optimaliausių būdų … Skaityti toliau

Galvijų augintojams – didesnės tiesioginės išmokos

(1)

Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) galvijų augintojams pradėjo mokėti didesnes tiesiogines išmokas už šiais metais paskerstus arba eksportuotus galvijus. Žemės ūkio ministro įsakymu dabar paramos gavėjams už karvę arba 8 ir daugiau … Skaityti toliau

Už geresnės kokybės galvijų skerdenas – didesnė kaina

Nuo spalio mėnesio pradžios didžiosios Lietuvos skerdyklos, klasifikuojančios skerdenas, supirkdamos galvijus atsiskaitys už juos pagal skerdenų svorį ir kokybę. Žemės ūkio ministerija kontroliuos, kaip laikomasi atsiskaitymo už supirktą produkciją terminų, teigiama pranešime spaudai. Pasak ministerijos … Skaityti toliau