Galvijų augintojams – didesnės tiesioginės išmokos

Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) galvijų augintojams pradėjo mokėti didesnes tiesiogines išmokas už šiais metais paskerstus arba eksportuotus galvijus.
Žemės ūkio ministro įsakymu dabar paramos gavėjams už karvę arba 8 ir daugiau mėn. bulių ar telyčią vietoj 90 Lt skiriama 193 Lt dydžio skerdimo išmoka. O ekstensyvumo priemoka padidinta nuo 150 Lt iki 178 Lt – ši priemoka galvijų augintojui skiriama kaip priedas prie specialiosios išmokos, jeigu viename pašarinių kultūrų valdos hektare gyvulių tankumas yra ne didesnis kaip 1,4 sąlyginio gyvulio vieneto. Tuo tarpu specialioji išmoka, specialioji išmoka, skiriama už 9 ir daugiau mėn. bulių, siekia 374 Lt.
NMA galvijų augintojams už 2005 m. pirmąjį ir antrąjį ketvirtį paskerstus arba eksportuotus galvijus jau išmokėjo 14,4 mln. Lt – šios išmokos pradėtos mokėti spalio pradžioje. Iš viso į šią paramą pretenduoja beveik 100 tūkst. galvijų auginimu besiverčiančių ūkininkų, kuriems Kaimo rėmimo programoje už 2005 m. pirmąjį ir antrąjį ketvirtį paskerstus ar eksportuotus galvijus skirta 32 mln. Lt. Pirmenybė mokėti tiesiogines išmokas už galvijus šiuo metu teikiama nuo stichinių nelaimių nukentėjusiuose rajonuose gyvulius auginantiems ūkininkams.
Tiesiogines išmokas norintys gauti ūkininkai turi būti įregistruotos valdos valdytojai arba partneriai bei turėti savo vardu užregistruotus gyvulius. Ūkiuose taip pat turi būti tvarkoma gyvulių judėjimo apskaita.
Pareiškėjai taip pat privalo ūkiuose patikras atliekantiems NMA darbuotojams pateikti prašomus gyvulių judėjimo pasikeitimų valdoje registravimo dokumentus. Nepateikus šių dokumentų, gyvulių augintojas netenka galimybės gauti išmokas.
Tiesiogines išmokas galvijų augintojai gauna nuo 2002 m. Per trejus metus galvijus auginantiems ūkininkams iš viso išmokėta beveik 68 mln. Lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Galvijų augintojams – didesnės tiesioginės išmokos"

  1. marijus

    nesamonė ,kad jau išmokėjo ,nes kai paskambinau i, NMA pasakė, kad pritrūko pinigu , o kada bus neaišku-gal ir už mėnesio, va taip va.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.