Žymos archyvas: cukraus

Prekybos centruose miltų ir cukraus pakuotės neatitinka faktinio kiekio

Lietuvos metrologijos inspekcijos pareigūnų prekybos centruose iš vidutiniškai pusės tikrintų miltų ir apie 2 proc. tikrintų cukraus pakuočių faktinis produkto kiekis viršijo leistinus neigiamus nuokrypius. 55-iuose prekybos centruose ir parduotuvėse patikrinus per 3 tūkstančius miltų … Skaityti toliau

Braškių konservavimas

Konservuoti tinka ne visų rūšių braškės. Vienos kaitinant greitai suyra, kitos praranda spalvą. Konservuoti tinkamiausios standžios, tamsiai raudonos uogos. Uogienei skirtos uogos turi būti sausos (po lietaus rinktos ar bent vieną parą palaikytos verdant ištyžta, … Skaityti toliau

Tarakonai sugeba mokytis

(1)

Tarakonai turi atmintį, juos galima išmokyti išskirti seiles reaguojant į kokį nors neutralų dirgiklį, nustatė japonų mokslininkai. „Sąlyginių refleksų” susidarymas įmanomas tik tokiais atvejais, kai gyvūnai turi atmintį ir gali mokytis. Iki šiol seilių išsiskyrimas … Skaityti toliau

Gardžiausioms vasaros uogienėms ir džemams – uogienių cukrus

Įsibėgėjus vasarai, kuomet soduose, daržuose ir miškuose ima sirpti uogos ir vaisiai, ketinančius konservuoti ir kaupti gardžias atsargas žiemai pasieks naujas produktas – uogienių cukrus. Tai specialus produktas, skirtas uogienėms ir džemams. Didžiąją šio cukraus … Skaityti toliau

Šiemet cukraus gamintojai pardavė dvigubai daugiau nei pernai

Lietuvos cukraus gamintojai per šių metų penkis mėnesius, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, pardavė dvigubai daugiau produkcijos. Žemės ūkio ministerijos duomenimis, per šių metų penkis mėnesius parduota 40,1 tūkst. tonų baltojo cukraus. Iš … Skaityti toliau

Šiemet cukraus gamintojai pardavė 37 proc. daugiau produkcijos nei pernai

Lietuvos cukraus gamintojai per šių metų keturis mėnesius, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, pardavė 37 proc. daugiau produkcijos. Žemės ūkio ministerijos duomenimis, per šių metų keturis mėnesius parduota 30,97 tūkst. tonų baltojo cukraus. … Skaityti toliau

Grožis ir sveikata prasideda žarnyne

Prancūzai sako, kad grožis ir sveikata prasideda žarnyne. Bet ten pat prasideda senatvė ir ligos. Kada ir kaip išsivalyti žarnyną pagal ajurvedą, pasakoja Klaipėdos universiteto docentė daktarė Aleta Chomičenkienė. Profilaktiškai valytis žarnyną geriausia tada, kai … Skaityti toliau

Prancūzija – prieš ES neturtingoms šalims pateiktą prekybos pasiūlymą

Prancūzija ir kai kurios kitos Europos Sąjungos (ES) šalys siekia pakeisti Europos Komisijos laisvo priėjimo prie rinkos pasiūlymą besivystančioms šalims, prasidėjus deryboms dėl specialių prekybos lengvatų atnaujinimo, praneša „The Financial Times”. Derybos dėl pasiūlytų „ekonominės … Skaityti toliau

Jūros kopūstai prieš didėjantį apetitą

(1)

Tunkate, o apetitas nemažėja? Tuomet reiktų nusipirkti jūros kopūstų, užpilti juos vandeniu ir, palaikius parą, nukošti. Kai užsinorėsite valgyti, atsigerkite kelis gurkšnius antpilo – apetitas dings kaip dūmas ne todėl, kad neskanus gėrimas, o dėl … Skaityti toliau

Kaip maitintis sergant hipertonija

Tinkama mityba sergant hipertonija gali labai prisidėti prie kraujospūdžio sureguliavimo. Besaikis cukraus vartojimas, esant netgi nežymiems širdies raumens pakitimams, sukelia miokardo hipoksiją (deguonies badą) ir gali būti aritmijos, stenokardijos, infarkto priežastimi. Tonizuojantis cukraus poveikis širdies … Skaityti toliau