Sudužusių vilčių diena

Nesėkmingus dviejų Lietuvos boksininkų, kurie olimpinį pasirodymą Pekine baigė per pirmąsias dvikovas, startus vakar pratęsė du mūsų šalies graikų-romėnų imtynių atstovai.

Trečiadienį iš kovos dėl olimpinių medalių pasitraukė du iš keturių Lietuvos graikų-romėnų imtynių atstovų.

Pramiegotos kovos

22 metų imtynininkas Aleksandras Kazakevičius (svorio kategorija iki 66 kg) pralaimėjo pirmąją kovą Baltarusijos atstovui Michailui Semionovui. Abu sportininkai neatliko nė vieno veiksmo. Ir nors mūsiškis atrodė aktyvesnis, taškais laimėjo varžovas.

Antrasis kovojo Valdemaras Venckaitis (74 kg). Jis apmaudžiai pralaimėjo Peru sportininkui Sixto Barrerai 3:4. Abu lietuviai į paguodos turnyrą nepateko, nes jų skriaudikai taip pat pasitraukė iš varžybų.

Pasak trenerio Ruslano Vartanovo, prieš Peru sportininką lietuvis turėjo laimėti – tokie varžovai jam įveikiami. Tačiau, kas atsitiko, negalėjo pasakyti nei treneris, nei 24 metų pasaulio ir Europos bronzos medalio laimėtojas V.Venckaitis.

„Išėjo ant kilimo tarsi miegodamas”, – sakė R.Vartanovas. Valdemaras prasitarė, kad trečiame kėlinuke ėmė skaudėti ranką…

Oficialiai V.Venckaičiui keliamas tikslas Pekine buvo patekti į pirmąjį aštuntuką.

Šiandien graikų-romėnų varžybose startuos du sunkiasvoriai Mindaugai – Mizgaitis (120 kg) ir Ežerskis (96 kg). Jiems Pekino olimpiada nebe pirmoji. M.Ežerskis 2000 metais Sidnėjuje buvo aštuntas, 2004-aisiais Atėnuose – tryliktas. Atėnų žaidynėse debiutavęs M.Mizgaitis tada užėmė 11-ąją vietą.

Edita aplenkė tik dvi varžoves

Be olimpinių apdovanojimų liko mūsų šalies plento dviratininkės. Edita Pučinskaitė vakar vykusiose asmeninėse atskiro starto lenktynėse užėmė 23-iąją vietą. Lietuvė 23,5 km distanciją įveikė per 38 min. 55,37 sek. Iš viso kovojo 25 sportininkės, tad Editai pavyko greičiau minti pedalus tik už kinę ir kanadietę…

Pirmąją vietą ir aukso medalį iškovojo lenktynių favoritė – per tris pastaruosius pasaulio čempionatus tris medalius laimėjusi amerikietė Kristin Armstrong, jos laikas 34 min. 51,72 sek. Sidabras teko britei Emmai Pooley, o bronzą iškovojo Šveicarijos dviratininkė Karin Thurig.

Priminsime, kad moterų dviračių grupinėse lenktynėse E.Pučinskaitė finišavo 9-a, Jolanta Polikevičiūtė – 11-a, o Modesta Vžesniauskaitė – 27-a. Tad medalių lieka tikėtis iš Lietuvos treko dviratininkių.

M.Griškonis nebeatlaikė
Olimpiniame irklavimo kanale Lietuvos irkluotojui Mindaugui Griškoniui nepavyko įveikti pusfinalio barjero. Savo plaukime jis liko paskutinis – šeštas. Pusę 2000 m distancijos 22 metų Mindaugas įveikė penktas, bet vėliau, supratęs, kad į finalą nepateks, sulėtino tempą. Plaukimą užtikrintai laimėjo čekas O.Synekas – 7 min. 03,57 sek. Lietuvio laikas – 7 min. 20,32 sek.

Mūsų irkluotojui žaidynės dar nesibaigė: šiandien jis varžysis B finale dėl 7-12 vietų.

„Mindaugas kovojo, bet kai tapo aišku, kad neįveiks pirmųjų trijų sportininkų, pradėjo taupyti jėgas, – irkluotojo pasirodymą komentavo olimpinės misijos vadovas Algirdas Raslanas. – Tokia taktika irklavime priimtina. Juk laukia B finalas. Reikėtų pasakyti, ką kalba seni irklavimo vilkai – mes turime didžiuotis, kad turime savo vienvietininką dvyliktuke, nes irklavime labiausiai vertinamos vienvietės ir aštuonvietės.”

Mindaugui buvo keliami tikslai patekti į dvyliktuką, tačiau, M.Raslano nuomone, lietuvis pajėgus kovoti dėl dešimtosios vietos.

„Nežinia, kas kiek išsaugojo jėgų – liko tik viena para atsigauti, – svarstė vadovas. – Viliuosi, kad Mindaugas išsaugojo daugiau jėgų ir galės kovoti. Bet negaliu pasakyti, kaip jis bus pasirengęs psichologiškai.”

Pirmoji diena paskutinė

Olimpinių žaidynių debiutantė plaukikė Raminta Dvariškytė 200 m krūtine kvalifikacinėse varžybose vakar aplenkė penkias varžoves ir užėmė 35-ąją vietą. Lietuvė distanciją įveikė per 2 minutes 33,32 sek. ir nuo paskutinės pusfinalio dalyvės atsiliko net 6,04 sekundės. Taigi pirmoji žaidynių debiutantės varžybų diena jai, kaip ir dviem mūsų imtynininkams, vakar buvo ir paskutinė.

Greičiausiai atrankos varžybose plaukė amerikietė Rebecca Soni (2:22,17), australė Leisel Jones (2:23,81) ir austrė Mirna Jukič (2:24,39).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.