Būgnų ritmas už Gruziją

Šį vakarą būgnais mušamas ritmas praneš apie festivalio „Be2gether” pradžią ir išreikš solidarumą karo gniuždomai Gruzijos valstybei.

Šiandien 17 valandą sostinės Rotušės aikštėje bus triukšmingai paskelbta antrojo muzikos ir menų festivalio „Be2gether” pradžia. Į rekordinę būgnų fiestą planuojama surinkti kelis šimtus būgnininkų, kurie grodami kartu sukurs unikalią mušamųjų garsų simfoniją. „Drum2gether” pavadintame renginyje skambės ir specialiai festivaliui sukurtas ritmas, kuris jau buvo pristatytas per gegužės mėnesį vykusią Gatvės muzikos dieną.

Muzikinis pasisakymas.
Šią būgnų fiestą nuspręsta skirti Gruzijai palaikyti. Kartu susirinkę muzikantai, menininkai ir aktoriai mušamųjų instrumentų garsais išreikš savo poziciją dėl karo ir sukurs „Georgia2gether” muzikinį pasisakymą.

Mušdami būgnus savo poziciją ir neabejingumą dėl karinių veiksmų Gruzijoje parodys aktoriai: Saulius Balandis, Andrius Bialobžeskis, Dalia Michelevičiūtė. Taip pat „G&G Sindikato” nariai Svaras ir Pushazas, operos solistai Rafailas Karpis ir Asmik Grigorian, grupės „Bix” lyderis Samas, dainininkė Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė”, grupės „Happyendless” nariai, režisierius Arūnas Matelis, dainininkė Veronika Povilionienė.

Laukiami visi

Festivalio atidarymo renginyje – būgnų fiestoje – galės dalyvauti visi norintieji ir turintieji bet kokį instrumentą, kuriuo galima išgauti ritmą. „Visų entuziastų lauksime Rotušės aikštėje su būgnais, būgneliais ir bet kokiais kitais mušamaisiais instrumentais. Pažadu, kad bus daug būgnininkų iš visos Lietuvos ir kartu „barabaninsim” vieną bendrą festivalio ritmą. Tai bus tarsi nedidelė repeticija prieš kelionę į festivalį prie Norviliškių pilies, kur visi kartu galėsime pratęsti būgnų fiestą”, – LŽ pasakojo „Be2gether” organizatorius Giedrius Klimkevičius.

Neturintieji būgnų ar kito profesionalaus muzikos instrumento neturėtų nusiminti, nes fiestoje galės dalyvauti net tie, kurie atsigabens paprasčiausią metalinį puodo dangtį ir samtį. „Galima atsinešti ir tuščią plastikinį buteliuką arba skardinę – iš šios taros renginio vietoje bus galima pasigaminti mušamuosius instrumentus, pavyzdžiui, priberti į talpas akmenukų”, – idėjomis dalijosi G.Klimkevičius.

Būgnų fiestai vadovaus vienas garsiausių Lietuvos perkusininkų Gediminas Laurinavičius. „Pradžioje buvo garsas, todėl žmonėms tapo gera būti kartu”, – filosofinį požiūrį į „Drum2gether” atskleidė muzikantas. Kadangi ritmas gana paprastas ir lengvai išmokstamas, jį mušti galės absoliučiai visi, nepriklausomai nuo muzikinių gebėjimų.

Daug linksmybių

Pirmąją festivalio dieną Vilniuje rengiama ir daugiau linksmybių. Vakare keliuose „Be2gether” ambasados ženklu pažymėtuose klubuose ir baruose vyks specialūs vakarėliai, kuriuose netrūks muzikos grupių pasirodymų.

Rugpjūčio 15-17 dienomis prie Norviliškių pilies, trijose didelėse scenose ir dviejose klubų palapinėse pasirodys daugiau nei septyniasdešimt muzikos grupių ir atlikėjų iš viso pasaulio. Koncertuos tokios žvaigždės kaip Tricky, „Groove Armada”, LTJ Bukem feat. MC Conrad, „Fishbone”, „Infected Mushroom”, „Fools Garden”, „My Baby Wants To Eat Your Pussy” ir daugybė kitų. Šešių hektarų ploto teritoriją festivalyje užpildys įvairios pramogos ir meno dirbtuvės, garuos senoviška baltų pirtis, veiks didžiulė lauko skalbykla, o su mažaisiais festivalio dalyviais užsiims vaikų darželio auklėtojai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.